Tatăl băiatului care a provocat masacrul de la Belgrad zice că nu are nicio responsabilitate pentru atac

Tatăl băiatului care a provocat masacrul de la Belgrad zice că nu are nicio responsabilitate pentru atac

Tatăl elevului sârb care şi-a ucis cu focuri de armă opt colegi a declarat vineri că nu are nicio responsabilitate pentru atac.

Informația este transmisă de Reuters, care citează Parchetul.

Băiatul în vârstă de 13 ani a omorât miercuri la Belgrad opt colegi şi un agent de pază al şcolii şi a rănit alte şapte victime. El nu va răspunde penal, din cauză că este prea mic. În prezent, este evaluat psihiatric.

Procuratura l-a pus în schimb sub acuzare pe tatăl copilului. Bărbatul, care a fost identificat doar ca Vladimir K., ar putea fi condamnat la 12 ani de închisoare pentru tulburarea gravă a securităţii publice. Parchetul a anunţat că va cere instanţei să desfăşoare procedurile preliminare cu suspectul în arest, "pentru a împiedica influenţarea martorilor, repetarea infracţiunii şi din cauza temerii publice".

ADVERTISING

Anchetatorii afirmă că el şi-a învăţat fiul să folosească armele de foc, ducându-l la şedinţe de tragere "în ciuda faptului că copilul are 13 ani, iar o astfel de activitate era (...) nepotrivită pentru vârsta lui".

Vladimir K. este suspectat şi de neasigurarea condiţiilor corespunzătoare de păstrare a armelor şi muniţiei. "Ca rezultat al acţiunilor sale, în 3 mai 2023, fiul său K. K. a reuşit să intre în posesia" a două pistoale pe care le-a folosit apoi în atacul de la şcoală, au mai arătat procurorii.

ADVERTISING

Vineri, Serbia era încă afectată şi de şocul unui alt atac armat cu mai multe victime: joi seara, un bărbat a doborât cu gloanţe opt oameni şi a rănit alţi 14, în trei sate de la sud de Belgrad.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇