CFR Cluj anunță o mutare importantă pentru viitorul clubului

CFR Cluj anunță o mutare importantă pentru viitorul clubului

CFR Cluj a anunțat o mutare importantă făcută de patronul Nelu Varga, cel care conduce clubul din Gruia.

Președintele CFR Cluj, Cristi Balaj, a anunțat că „feroviarii” au tăiat din pierderile înregistrate de club.

Nelu Varga a "pompat" în club 5,5 milioane de euro pentru a reduce pierderile, de la 9 milioane de euro la "doar" 3,5.

"Preocuparea noastră principală în acest moment, în paralel cu creșterea performanței, vorbim de câștigarea campionatului, tratăm cu seriozitate și Cupa României. Preocuparea noastră e sustenabilitatea, de care am discutat. Urma să prezentăm situația financiară.

ADVERTISING

A crescut datoria către finanțator. A scăzut pierderea de la nouă milioane, anul trecut, la trei milioane jumate (n.r. – de euro). Din păcate, avem în continuare o pierdere. E greu să rezolvăm această situație. De la nouă milioane am ajuns la trei milioane și jumătate.

Patronul a venit cu suficienți bani de acasă. Nu am în față exact suma. S-au redus cheltuielile salariale cu 17%. Am ajuns la 360.000 (n.r. - de euro) nivel salarial net, de la 530.000. Datoriile față de angajați au scăzut cu 40%, comparativ cu anul precedent.

ADVERTISING

Există o îmbunătățire din punct de vedere financiar. Există și această explicație a reducerii performanței sportive. Suntem preocupați să facem o bază mai solidă. Creștem jucători tineri. Preferăm să avem un club sănătos", a spus Cristi Balaj, la DigiSport.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇