Cod portocaliu de vânt și viscol în mai multe județe și cod galben în restul țării - Cum va fi vremea în București (Hartă)

Cod portocaliu de vânt și viscol în mai multe județe și cod galben în restul țării - Cum va fi vremea în București (Hartă)

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vânt și viscol pentru mai multe județe din țară și au actualizat codul galben de instabilitate atmosferică valabil pentru acest weekend.

Astfel, de sâmbătă, ora 14:00, până duminică dimineață, ora 04:00, este valabil un cod portocaliu. În zonele vizate (conform hărții de mai jos), la munte la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

În restul țării este valabil un cod galben, de sâmbătă, ora 10:00, până duminică, ora 04:00. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90…110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

ADVERTISING

AVERTIZĂRI METEO ȘI PENTRU DUMINICĂ

Un alt cod portocaliu va intra în vigoare, duminică, ora 04:00, și va fi valabil până la ora 12:00. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Totodată, până duminică la ora 15:00, local și temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei cu viteze de 55...70 km/h, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură cu rafale de peste 70...90 km/h.

image-16

Cum va fi vremea în București

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Meteorologii prognozează pentru Bucureşti, în intervalul 11 martie, ora 10:00 - 12 martie, ora 15:00 o vreme deosebit de caldă sâmbătă, cu intensificări temporare ale vântului, ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, dar duminică vremea se va răci, cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab şi moderat.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Capitală vremea se va menţine sâmbătă deosebit de caldă, cu o maximă termică în jurul valorii de 17 grade.

Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55 - 60 km/h.

ADVERTISING

Temperatura minimă, în scădere faţă de intervalul anterior, va fi de 1 - 3 grade.

Duminică vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei, maxima va fi de 11 - 12 grade. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab şi moderat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇