Rusia, în război și cu Wikipedia

Rusia, în război și cu Wikipedia

Fundația Wikimedia, care deține platforma Wikipedia, a fost amendată de un tribunal din Rusia cu 2 milioane de ruble (27.000 de dolari).

Potrivit Reuters, autoritățile ruse au acuzat fundația că nu a șters „informațiile greșite” publicate pe Wikipedia despre armata rusă.

La scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut, Rusia a introdus noi legi care restricționează ceea ce oamenii pot scrie despre război, amendând sau blocând site-uri web care răspândesc informații în contradicție cu narațiunea oficială a Kremlinului.

ADVERTISING

Fundația Wikimedia a mai fost amendată anul trecut după ce a refuzat să șteargă de pe Wikipedia două articole legate de război, între care unul care evalua ”invazia Rusiei din 2022 a Ucrainei”.

Cea mai recentă amendă a fost impusă după ce autoritățile ruse au acuzat Wikipedia de „dezinformare” în articole despre unitățile militare ruse, a spus Wikimedia Rusia.

Citeşte mai departe despre Rusia în război și cu Wikipedia: amendă pentru publicarea de ”informații greșite” despre armata rusă pe Curs de Guvernare

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇