Bărbați înarmați au luat cu asalt un spital din Siria. Temeri că micuța Aya, fetița născută printre dărâmăturile cutremurului, va fi răpită

Bărbați înarmați au luat cu asalt un spital din Siria. Temeri că micuța Aya, fetița născută printre dărâmăturile cutremurului, va fi răpită

Situația în Siria după cutremurul devastator de acum o săptămână și replicile care au urmat este critică. Supraviețuitorii se confruntă și cu mari riscuri de securitate.

Unul dintre aceștia este micuța Aya, care a fost născută sub dărâmături de mama sa. Cutremurul a distrus zeci de locuințe în orașul Jinderis, în nordul Siriei, unde familia Ayei locuia din 2018, după ce fugise de mai mulți ani din calea Statului Islamic.

Salvatorii au descoperit-o pe fetița cu părul negru la mai bine de 10 ore după cutremur, în timp ce săpau printre dărâmăturile blocului cu cinci etaje care se prăbușise. Era încă legată prin cordonul ombilical de mama ei, Afraa Abu Hadiya, care însă nu a supraviețuit. Tatăl ei și cei patru frați au fost de asemenea uciși în cutremur.

Bebelușul a fost dus de urgență la spitalul din Afrin, din apropiere, iar conducerea spitalului o pusese sub pază, după ce mai multe persoane apăruseră pretinzând în mod fals că sunt rude și vor să o ia acasă, potrivit The Independent. De altfel, mii de oameni din toată lumea s-au oferit să o adopte.

ADVERTISING

Astfel, când un asistent medical a fost surprins făcându-i poze, conducerea spitalului l-a acuzat că vrea să o răpească pe fetiță și l-a concediat.

Asistentul s-a întors câteva ore mai târziu însoțit de oameni înarmați care l-au bătut pe director. Atacatorii le-au spus polițiștilor care o păzeau pe Aya că nu au treabă cu fetița, ci vor doar să-i dea o lecție directorului care le-a concediat prietenul.

Aya, care în arabă înseamnă „un semn de la Dumnezeu”, este sănătoasă și urmează să fie externată. Ea va fi crescută de mătușa paternă, care a născut și ea recent și a supraviețuit cutremurului.

Newborn baby girl 'is good' after tragic birth following Syrian earthquake

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇