Vești bune: Donațiile se îndreaptă către copii în prag de nou an școlar, iar munca pentru un vaccin Covid continuă

Vești bune: Donațiile se îndreaptă către copii în prag de nou an școlar, iar munca pentru un vaccin Covid continuă

Vestea bună de astăzi este că marile companii farmaceutice promit în scris că, odată pus pe piață, putem apela la vaccinul împotriva Covid-19 liniștiți, pentru că va respecta toate normele de integritate.

O altă veste bună vine de la Fundația World Vision România care consiliază și ghidează școlile pentru accesarea fondurilor nerambursabile pentru achiziția de tablete.

Tot ei le asigură 20.000 de măști copiilor din comunitățile vulnerabile, dar și dezinfectanți și echipamentele necesare ca ei să înceapă anul cu bine.

ADVERTISING

Mai mulți producători de vaccinuri împotriva noului coronavirus au semnat un angajament de integritate

Nouă companii farmaceutice s-au angajat marţi să ”respecte integritatea procesului ştiinţific” în contextul presiunii cu care se confruntă pentru a produce rapid un vaccin anticoronavirus.

Într-o declaraţie comună, producătorii de medicamente au dat asigurări că vor transmite vaccinuri spre aprobare doar după demonstrarea siguranţei şi eficacităţii lor prin ”studii clinice de amploare şi de înaltă calitate”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Angajamentul este semnat de directorii executivi ai AstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Novavax, Pfizer şi Sanofi.

World Vision România învață școlile cum să acceseze fonduri pentru tablete și investiții în contextul pandemiei

Începând din această săptămână, școlile din comunitățile defavorizate în  care activează Fundația World Vision România primesc suport și consultanță din partea experților organizației pentru folosirea sistemului MySMIS, pus la dispoziție de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin care potențialii beneficiari pot aplica pentru finanțare în diverse programe.

În contextul pandemiei, MFE a alocat un buget de 175 milioane de euro pentru achiziționarea de tablete, echipamente de protecție și containere mobile pentru dotarea școlilor din România.

ADVERTISING

Fondurile vor putea fi accesate din această toamnă pentru echipamente care pot fi achiziționate începând cu data de 1 august 2020 și decontate în baza cererilor de finanțare depuse între 15 octombrie 2020 și 15 ianuarie 2021.

20.000 de măști pentru copiii din comunitățile vulnerabile

În perioada următoare, World Vision România va trimite către comunitățile vulnerabile în care activează aproximativ 20.000 de măști, 5.000 de perechi de mănuși, 400 de combinezoane, 400 de kituri complete de igienă, 300 de doze (50 ml) cu gel dezinfectant pentru mâini, 20 de litri de dezinfectant de mâini și 20 de litri de dezinfectant pentru suprafețe.

Aceste donații sunt făcute în cadrul proiectelor de fundraising și finanțate din fonduri structurale ale Fundației, dar și prin intermediul platformei „Fă bine”.

Citește și:

Vești bune: Conversații virtuale cu Demi Moore, Zilele Muzeului Țăranului și încă un medicament care tratează Covid

Vești bune: Un vaccin tot mai aproape, tablete pentru copiii de la sate și artă pentru toate gusturile

Vești bune: Testele Covid sunt tot mai rapide, sezonul se lungește la bulgari și Starbucks vine acasă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇