Cât de frig e în cel mai rece oraș din lume: Anvelopele camioanelor explodează pe șosea (Video)

Cât de frig e în cel mai rece oraș din lume: Anvelopele camioanelor explodează pe șosea (Video)

În Iakuțk, din Siberia, considerat cel mai rece oraș din lume, temperatura a coborât la minus 50 de grade Celsius.

Ianuarie este cea mai rece lună în estul Siberiei și, chiar dacă sunt obișnuiți cu gerul, localnicii din această regiune îndepărtată a Rusiei trebuie să-și ia măsuri suplimentare de precauție, relatează CNN.

„Nu te poți lupta. Fie te adaptezi și te îmbraci corespunzător, fie suferi”, a declarat pentru Reuters un bărbat protejat cu două fulare și mai multe straturi de mănuși.

ADVERTISING

Cheia pentru a rezista în frig este să porți mai multe straturi de haine, a explicat o femeie care vinde pește congelat în piață. "Doar îmbracă-te călduros. În straturi, ca o varză", a spus ea.

E atât de frig, încât anvelopele camioanelor explodează pe șosea:

Temperaturile au fost foarte scăzute și în 2018, când localnicilor le îngheţau genele de frig:

Iernile în Iakuția, regiune în care locuiesc peste un milion de oameni, pot fi extreme, chiar și pentru standardele rușilor. Orașul cu peste 350.000 de locuitori a ajuns, însă, în atenția întregii lumi în luna iulie, când pâcla provocată de incendiile de pădure a învăluit regiunea într-un nor gros.

ADVERTISING

Oamenii de știință și-au exprimat îngrijorarea cu privire la înmulțirea incendiilor provocate de schimbarea climatică în regiunea arctică a Siberiei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇