Surpriză imensă în Liga Națională de Baschet. Dinamo, învinsă de Laguna Sharks

Surpriză imensă în Liga Națională de Baschet. Dinamo, învinsă de Laguna Sharks

Nou promovata în Liga Națională de Baschet, Laguna Sharks București, a reușit marea surpriză a etapei a 12-a din campionat, învingând-o pe Dinamo București, în prelungiri, scor 78-77.

Pentru echipa gazdă a fost prima victorie din istorie în elita baschetului românesc, în timp ce roș-albii au ratat ocazia de a urca pe prima poziție în grupa B din Ligii Naționale.

Arena de Baschet București a fost plină la meciul de gală pentru Rechinii antrenați de Milan Minic, vicecampion olimpic cu naționala Serbiei. Cu Florin Răducioiu și Ilie Dumitrescu în tribune, gazdele au început furtunos duelul și după primele 7 minute conduceau cu 15-2. La pauza mare, conduși impecabil de Trevor Blondin și Radu Paliciuc, Laguna și-a păstrat în continuare avantajul, 37-30, însă experiența dinamoviștilor și-a spus cuvântul, iar după sfertul 3, scorul era egal, 53-53.

ADVERTISING

Cele două formații au mers cap la cap până la finalul regulamentar, când tabela arăta 66-66. Primele minute din cele 5 minute de prelungiri au fost dominate de dinamoviști, care conduceau cu 72-70 când mai erau doar 75 de secunde. Georgianul Aleksandre Phevadze a dat tonul revenirii și Laguna a revenit în avantaj cu 33 de secunde înainte de final, 74-42 iar Blondin a oferit punctele victoriei, când mai erau doar 8 secunde. Darnel Edge a aruncat de 3 puncte când mai erau doar 2 secunde din meci, însă a fost prea târziu, iar victoria a rămas la gazdele nou promovate. La capătul celor 45 de minute de joc, Blondin a ajuns la 22 de puncte, în timp ce de la Dinamo s-a făcut remarcat Andrei Mandache, tot cu 22 de puncte și 10 recuperări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu o victorie, Dinamo ar fi depășit-o în clasament pe BC Timișoara și ar fi urcat în fotoliul de lider în Grupa B din Liga Națională de Baschet.

Pentru Sharks Laguna a fost sărbătoare. După ce etapa trecută au fost la un pas să câștige în fața liderului BC Timișoara, pe care au condus-o chiar în Banat până cu 8 minute înainte de final, bucureștenii au celebrat pe teren împreună cu fanii succesul istoric în fața lui Dinamo. Până acum doi ani, Sharks Laguna nu avea echipă de seniori, fiind un club dedicat juniorilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇