Bisericile primesc peste 8 milioane de euro de la buget, la cererea PSD și AUR

Bisericile primesc peste 8 milioane de euro de la buget, la cererea PSD și AUR

Peste 8 milioane de euro vor merge la biserici în 2023, după ce parlamentarii au adoptat, miercuri, mai multe amendamente depuse de PSD și AUR la proiectul Legii Bugetului pe 2023.

Mai exact, Marcel Ciolacu a cerut majorarea contribuției lunare pentru personalul neclerical din biserici la 2.300 de lei și alocarea sumei de 517.200 de euro în fiecare lună (6.206.400 de euro anual) pentru sprijinirea așezămintelor religioase din afara granițelor, potrivit Digi24.

Un alt amendament adoptat prevede alocarea a 655.000 de lei pentru Sinagoga din Cetate, unul din monumentele emblematice din Timișoara și un simbol al vieții evreiești din România.

ADVERTISING

De asemenea, pentru dotarea și reparațiile aduse unui mare număr de biserici s-a cerut suplimentarea cu 4.825.000 a bugetului destinat susținerii cultelor din cadrul bugetului SGG.

Parlamentarii au adoptat și mai multe amendamente propuse de AUR, tot pentru suplimentări de fonduri destinate bisericilor. Astfel, se va aloca suma de 3.378,400 lei pentru biserica de lemn "Sfântul Nicolae" din localitatea Cetăţuia, comuna Puieşti, judeţul Vaslui.

Alți 250 000 de lei au fost alocați pentru refacerea picturii şi reparaţia Bisericii Ortodoxe "Sfântul Nicolae", Vlădica din Prund, Sector 4, Bucureşti.

ADVERTISING

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2023 a fost adoptat miercuri de Parlament cu 251 de voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi trei abţineri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇