Sports Illustrated, despre situația Simonei Halep: "Acest caz are puțin sens"

Sports Illustrated, despre situația Simonei Halep: "Acest caz are puțin sens"

Sports Illustrated a analizat situația Simonei Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj.

Publicația americană consideră că „acest caz are puțin sens” deoarece e puțin probabil că un sportiv să folosească substanțe interzise la un Grand Slam, unde controalele sunt foarte stricte.

"Reputația nu contează… Dar contează. Că Halep este o persoană populară și privită cu ochi buni nu-i va reduce pedeapsa, dar opinia publică va conta în instanță. Jucătorii de tenis pot - și adesea fac - să dezvolte bunăvoință în cursul unei cariere. Atunci când există lacune, reale sau percepute, această bunăvoință determină publicul să reflecteze în mod caritabil. Iar când alte părți importante, precum Darren Cahill în acest caz, intervin în favoarea ta, atunci ai parte de și mai mult suport", notează Sports Illustrated.

ADVERTISING

"Și totuși acest caz are puțin sens. Ea a fost testată pozitiv pentru Roxadustat, un medicament destinat pacienților cu anemie care crește producția de globule roșii și nu este aprobat, cel puțin nu în SUA. Testul pozitiv al Simonei a venit la US Open. E puțin credibil că un sportiv s-ar dopa așa înainte de US Open, când știe că, dacă va câștiga sau va pierde, există șanse mari să fie testat", continuă sursa citată.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an.

ADVERTISING

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat săptămâna trecută că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!