Războiul a adus un boom al energiei verzi: 25% din producţia UE e eoliană și solară

Războiul a adus un boom al energiei verzi: 25% din producţia UE e eoliană și solară

Un studiu realizat de E3G și Ember arată că, de la începutul războiului din Ucraina, 25% din totalul producției de energie electrică din UE a fost realizată cu energie eoliană și solară.

Este o creștere record a producției verzi de energie electrică față de anul trecut, care a scăzut cu 11 miliarde de euro factura gazelor cumpărate pentru producția de electricitate (o economie de 70 miliarde metri cubi de gaz).

Cu toate acestea, UE a cheltuit în continuare aproximativ 82 de miliarde euro pe gaze, cu ajutorul cărora a produs în aceeași perioadă 20% din electricitate.

ADVERTISING

Studiul Ember a confirmat că războiul din Ucraina și prețul combustibililor fosili au accelerat tranziția energetică a UE, statele membre anunțând creșteri semnificative în implementarea acestui tip de proiecte.

Record de dezvoltare al regenerabilelor

Din martie 2022, 19 state membre ale UE au obținut un record de generare de energie electrică eoliană și solară, arată studiul.

Dintre acestea, Polonia este țara cu cel mai mare procent de creștere anuală (+48,5% față de 2021), în timp ce Spania a înregistrat cea mai mare creștere capacităților în termeni absoluți.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte mai departe despre în ce ritm se grăbesc statele UE să treacă la energia regenerabilă după izbucnirea Războiului din Ucraina pe Curs de Guvernare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇