Un sat abandonat a fost înghiţit complet de natură și arată ca desprins din basme (Video)

Un sat abandonat a fost înghiţit complet de natură și arată ca desprins din basme (Video)

Satul Houtouwan de pe Insula Shengshan, parte a arhipelagului Shengsi de pe coasta de est a Chinei, face senzaţie pe internet şi printre amatorii de destinaţii inedite.

Houtouwan a fost odinioară un prosper sat pescăresc, cu o populaţie de peste 3.000 de oameni prin anii 1980. Însă, din cauza faptului că se afla într-o zonă îndepărtată de restul insulei şi greu accesibilă, localitatea a început să fie treptat abandonată în anii următori, scrie CNN.

Satul a fost declarat oficial depopulat în 2002. În deceniile ce au urmat, natura l-a luat la sânul ei, acoperindu-l cu tot cu vechile sale casele, unele încă mobilate, cu o pătură de vegetaţie luxuriantă.

ADVERTISING

Houtouwan a devenit faimos în 2015, când au apărut pe internet fotografii cu satul ca desprins din basme. La acea vreme, autorităţile s-au temut de impactul pe care valul neaştepat de turişti l-ar putea avea asupra regiunii, însă între timp au fost luate o serie de măsuri pentru ca Houtouwan să fie mai bine pregătit pentru vizitatori.

Printre ele se numără o platformă de observaţie de unde poate fi admirat tot satul.

Astfel de măsuri au impulsionat turismul în regiune. Satul a fost vizitat de 90.000 de turişti în 2021, însemnând venituri de 470.000 de dolari pentru insulă.

ADVERTISING

C.S.

Houtouwan, China was once a thriving fishing village...

The village nature took back 😍

Publicată de Culture Trip pe Marţi, 5 septembrie 2017

The abandoned village of Houtouwan on Shengshan Island.

Publicată de Vincent Wu Duart pe Duminică, 11 septembrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇