Robert Negoiţă e destituit din funcția de primar. Prefectul Capitalei a emis, după jumătate de lună, ordinul de încetare a mandatului

Robert Negoiţă e destituit din funcția de primar. Prefectul Capitalei a emis, după jumătate de lună, ordinul de încetare a mandatului

Potrivit ordinului semnat de prefectul Capitalei, Cojanu Gheorghe, mandatul de primar al Sectorului 3 al lui Robert Negoiță a încetat din data 19 august, adică atunci când candidatura actualului edil din partea altei formațiuni politice decât PSD, cea în care a fost ales, a fost admisă de BEC.

Prefectului i-a luat însă aproape jumătate de lună să aplice legea pe care o invocă, avand în vedere că ordinul este datat 31 august.

Potrivit consilierului municipal Ana Ciceală, cea care a postat informația pe pagina sa de Facebook, a durat atât pentru ca respectarea legii s-a facut în urma demersurilor întreprinse săptămâna trecută de colegii ei de la USR Sector 3 Andrei Stan, Matei Eugen și Teodora Stoian.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/AnaCicealaUSR/posts/3394327373943505

Negoiță are la dispoziție 10 zile să conteste în instanță destituirea din funcție.

Amintim însă că edilul este în izolare, după ce a fost depistat cu COVID-19 săptămâna trecută.

La jumătatea lunii iulie Robert Negoiță a anunțat că pleacă din PSD și își face un nou partid ca să candideze pentru un nou mandat la Sectorul 3.

ADVERTISING

La scurt timp însă el a anunțat că își unește forțele cu Pro România, partidul fostului coleg social-democrat Victor Ponta. Încă de atunci PSD a cerut prefectului Capitalei să emită ordinul de încetare a mandatului de primar.

ADVERTISING

Cojanu, numit prefect în mai de Ludovic Orban

În ce-l privește pe Cojanu, acesta a fost întâi numit noiembrie 2019 secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, proaspăt preluat de PNL.

Apoi, în decembrie 2019, el a fost numit și inspector în cadrul Secretariatului General al Guvernului Orban.

Pe 21 mai, când pandemia de COVID-19 deja măturase bine România, Orban a demis mai mulți prefecți, printre care și pe cel al Capitalei, în locul căruia l-a numit pe același Cojanu.

Conform declarației de avere de la acea dată, Cojanu detinea trei terenuri intravilane în Câmpulung Muscel, Azuga și București.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇