Sarea din farfurie îţi reduce speranța de viață

Sarea din farfurie îţi reduce speranța de viață

Dacă obișnuiești să adaugi sare în farfurie, speranța ta de viață ar putea avea de suferit, arată un studiu recent realizat în Marea Britanie.

În urma unei cercetări realizată pe jumătate de milion de britanici, monitorizați timp de 9 ani, oamenii de știință au concluzionat că cei care mereu adăugau sare în mâncare aveau un risc cu 28% mai mare de a muri prematur, scrie The Guardian.

La vârsta de 50 de ani, bărbaţii care adăugau mereu sare în mâncare aveau o speranţă de viaţă mai scurtă cu 2,3 ani, în timp ce femeile care făceau același gest renunțau, fără să știe, la 1,5 ani de viață, comparativ cu subiecții care rar procedau astfel sau chiar deloc, au concluzionat cercetătorii.

ADVERTISING

Sigur că nu au fost scoase din ecuație și alte alegeri în ceea ce privește sănătatea, dar oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele care procedau astfel aveau, în general, alegeri de viață mai puțin sănătoase.

În condițiile în care multe preparate au deja un conținut mare de sare, e dificil, dacă nu imposibil să cuantificăm ce conținut de sare ingerăm zilnic.

În Occident, 70% din cantitatea de sare ingerată provine din alimentele preparate, semipreparate sau procesate, în timp ce 8–20% înseamnă sare adăugată în timpul mesei.

ADVERTISING

”Studiul nostru este primul care evaluează relaţia dintre adăugarea de sare în alimente şi moartea prematură”, a declarat profesorul Lu Qi de la Şcoala de Sănătate Publică şi Medicină Tropicală a Universităţii Tulane din New Orleans, autorul studiului.

În cadrul studiului a fost considerată moarte prematură orice deces înainte de 75 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇