Ucraina primește miliarde din SUA și Marea Britanie. Richard Branson vrea să bage și el bani: Un semnal foarte puternic că țara va rezista războiului

Ucraina primește miliarde din SUA și Marea Britanie. Richard Branson vrea să bage și el bani: Un semnal foarte puternic că țara va rezista războiului

Trezoreria SUA a anunţat, miercuri, transferul unei tranşe de 1,3 miliarde de dolari ca ajutor economic către Ucraina, parte a unui sprijin iniţial de 7,5 miliarde de dolari promis Kievului de Guvernul Biden în mai.

„Cu această asistenţă economică, ne reafirmăm angajamentul nostru ferm faţă de poporul Ucrainei în timp ce se apără împotriva agresiunii lui Putin şi lucrează pentru a-şi susţine economia”, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat citat de AFP.

În același timp, Marea Britanie va oferi un ajutor militar suplimentar de 1 miliard de lire sterline pentru Ucraina, ceea ce reprezintă aproape o dublare a sprijinului său, scrie BBC.

ADVERTISING

Cu această nouă finanțare, ajutorul militar acordat Kievului se ridică la 2,3 miliarde de lire sterline - iar Marea Britanie a cheltuit, de asemenea, 1,5 miliarde de lire sterline pentru sprijinul umanitar și economic acordat Ucrainei.

Mai mult, preşedintele Volodimir Zelenski a anunțat că miliardarul Richard Branson a vizitat Ucraina şi a promis ajutor pentru reconstrucţie.

„Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din lume, Richard Branson, a vizitat Ucraina. El este mai mult decât un antreprenor. Este un vizionar, un om care lucrează pentru progres şi cea mai bună tehnologie pentru întreaga omenire.

ADVERTISING

A venit în Ucraina şi a vizitat Hostomel, unde a discutat, în special, despre posibilitatea de a reconstrui aeroportul şi de a construi Mriya, cea mai mare aeronavă din lume.

Venirea lui este un semnal foarte puternic pentru toată lumea că Ucraina va rezista acestui război. Şi îi sunt recunoscător domnului Branson pentru disponibilitatea sa de a se alătura reconstrucţiei postbelice a ţării noastre", a spus Zelenski.

Fondatorul Virgin Group, Richard Branson, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

ADVERTISING

Pe de altă parte, Zelenski a confirmat schimbul a 144 de soldaţi cu Rusia, subliniind că cel mai în vârstă are 65 de ani, iar cel mai tânăr 19 ani.

Nu în ultimul rând, Ucraina întrerupe relațiile diplomatice cu Siria, după ce țara condusă de aliatul lui Putin, dictatorul Bashar al-Assad, a recunoscut republicile separatiste din estul Ucrainei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇