General român: Suntem cea mai expusă țară. La Marea Neagră suntem lipsiți de apărare (Video)

Călătoria președintelui Klaus Iohannis la Kiev, alături de liderii celor mai puternice țări din UE, a confirmat faptul că rolul țării noastre e extrem de important în ce privește modalitatea prin care țările europene oferă ajutor Ucrainei, dar nu trimite arme pentru că nu le are.
General român: Suntem cea mai expusă țară. La Marea Neagră suntem lipsiți de apărare (Video)

România nu poate oferi un sprijin militar direct Ucrainei prin arme și echipament militar, pentru că sistemul de apărare național nu este unul performant.

Generalul Cristian Barbu, într-un interviu exclusiv acordat Spotmedia.ro, a analizat vulnerabilitățile armatei române, susținând că țara noastră e vulnerabilă în fața conflictului din Ucraina.

“Suntem cea mai expusă țară… Odată, pentru că la Marea Neagră suntem lipsiți de apărare. Aceasta e realitatea. Acel grup de luptă avansat al NATO și cu ce se mai poate aduna ca forță de apărare nu depășește cifra de 4.000 de soldați străini, iar ca forță militară națională avem ce avem, dar nu putem să ne mândrim și de aceea cred că poziția noastră este una destul de rațională”, a declarat generalul în rezervă Cristian Barbu.

“Noi am mai avut poziții șovăielnice și în alte conflicte militare, dar și de data aceasta, chiar dacă nu ne vizează direct partea militară, partea economică tot ne vizează și suntem la fel de șovăielnici ca întotdeauna”, a mai adăugat el.

ADVERTISING

“Polonia a înțeles cu mult înaintea noastră și a acționat. Și noi poate că am înțeles în ultimii zece ani ce se întâmplă în zona noastră, în ultimii șase, șapte ani, am înțeles chiar mai bine după ce Peninsula Crimeea și-a schimbat administrația, dar cu toate acestea, România nu s-a mișcat la nivelul Poloniei”, a explicat expertul militar. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇