Macron i-a spus lui Putin că a făcut o greșeală "istorică" invadând Ucraina, dar Rusia "nu trebuie umilită"

Macron i-a spus lui Putin că a făcut o greșeală "istorică" invadând Ucraina, dar Rusia "nu trebuie umilită"

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că Vladimir Putin a comis „o greșeală istorică și fundamentală” invadând Ucraina.

„Cred, și i-am spus-o, că a făcut o eroare istorică și fundamentală pentru poporul său, pentru el și pentru istorie”, a spus Macron într-un interviu cu presa locală, relatează BBC.

"Cred că s-a izolat singur. Să te izolezi singur e un lucru, dar să fii capabil să ieși din asta este o cale dificilă", a adăugat președintele francez.

Macron nu a exclus o vizită la Kiev în curând și a subliniat că Rusia nu trebuie umilită. "Nu trebuie să umilim Rusia, pentru ca atunci când se vor încheia luptele, să putem construi o cale de ieşire la nivel diplomatic", a spus el.

ADVERTISING

Întrebat dacă intenţionează să se deplaseze la Kiev, Macron a răspuns: "Nu exclud nimic în acest moment".

"Vrem să creştem sprijinul financiar şi militar destinat Ucrainei şi trebuie să facem totul pentru a putea fi exportate cereale din Ucraina", a mai spus el.

Președintele Franței a avut mai multe discuții cu Vladimir Putin de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în comparație cu ceilalți lideri occidentali.

Ultimul dialog a fost o convorbire în trei, între Macron, Putin și cancelarul german Olaf Scholz.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇