Reacții din presa internațională după prima calificare din istorie a celor de la PSG într-o finală de Liga Campionilor

Reacții din presa internațională după prima calificare din istorie a celor de la PSG într-o finală de Liga Campionilor

PSG s-a calificat pentru prima dată în istorie într-o finală de Liga Campionilor, după ce marți seară a dispus de cei de la RB Leipzig cu scorul de 3-0 în semifinalele disputate în Portugalia.

Parizienii scriu așadar o filă de istorie pentru clubul lor și iată că după atâtea cheltuieli, care au însumat pe transferuri în ultimii ani 1,3 miliarde de euro, incluzând aici cel mai mare transfer din lume, 222 de milioane pentru Neymar de la Barcelona, și-au văzut visul cu ochii și pot juca o finală de Ligă.

ADVERTISING

Cunoscutul cotidian francez L'Équipe titra marți seară: ”Parisul se ridică până la Lună. Neymar și Di Maria au fost mai mult ca perfectul. Forța a stat în ei. În acești jucători fantastici, care au putut să ducă în premieră PSG într-o finală de Champions League. Parisul a mai avut șansa de a juca o finală de Ligă, dar atunci în 1995, Milanul a fost mai bună. Revanșa a venit atât de dulce, după 25 de ani de așteptare.

PSG e prima finalistă a Ligii Campionilor

Di Maria a fost strălucitor, iar după meci mii de fani s-au strâns în fața stadionului Parc des Princes, pentru a celebra calificarea. PSG e a cincea echipă din istoria Franței care va juca o finală de CCE/UCL, după Reims în 1956 și 1959, St.Etienne în 1976, Marsilia în 1991 și 1993 și Monaco în 2004”, au notat cu mult entuziasm cei din presa franceză.

ADVERTISING

Alte titluri interesante din presa sportivă internațională după succesul lui PSG de la Lisabona ar fi: ”PSG învinge Leipzig cu multă clasă pentru a bifa prima finală de Ligă”, scriu englezii de la BBC, în timp ce El Mundo Deportivo notează: ”PSG face un festival de goluri cu RB Leipzig și visul finalei e îndeplinit”.

De asemenea, site-ul oficial al UEFA scrie despre Paris că ”aceștia sunt la prima lor finală de Champions League după un succes răsunător cu Leipzig. Cu un Di Maria strălucitor, ales și jucătorul meciului, Paris a avut seara ei și se poate lăuda că este al 41-lea club care atinge o finală de C1”.

ADVERTISING

Iată și alte subiecte interesante de pe SpotMedia.ro:

Medicii de familie propun ca programul „cornul şi laptele” să devină „masca şi dezinfectantul”

O ciudată specie înrudită cu elefantul, dar minusculă cât un șoarece, a fost redescoperită, după 50 de ani

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇