Câinele robot Spot a devenit paznicul sitului arheologic Pompeii (Video)

Câinele robot Spot a devenit paznicul sitului arheologic Pompeii (Video)

Câinele robot Spot, conceput în 2015 de către specialiștii de la Boston Dynamics, e cea mai nouă achiziție a sitului arheologic Pompeii. Acesta a primit misiunea de a patrula în jurul ruinelor vechiului Pompeii, pentru a identifica problemele structurale și de siguranță.

În plus, el va intra în subteran, pentru a găsi și inspecta tunelurile săpate de hoții de relicve, relatează IFL Science. E foarte stabil pe cele patru picioare și poate merge fără probleme și pe teren accidentat.

SPOT, un robot quadrupede al servizio dell’archeologia

Spot, realizat de Boston Dynamics, cu sediul în SUA, este capabil să inspecteze chiar și cele mai mici spații, în timp ce ”strânge și înregistrează date utile pentru studiul și planificarea intervențiilor”.

ADVERTISING

Robotul asemănător unui câine este cel mai recent dintr-o serie de tehnologii utilizate ca parte a unui proiect mai amplu pentru a gestiona mai bine parcul arheologic. În 2013, UNESCO a amenințat că va adăuga Pompeii pe o listă a siturilor de patrimoniu mondial aflate în pericol, dacă autoritățile italiene nu îmbunătățesc conservarea.

Mari bătăi de cap dau autorităților mai ales tunelurile săpate de hoții de relicve, care sunt un pericol pentru oamenii care ar îndrăzni să le inspecteze.

Spot va fi cel care le va cutreiera, aducând informații prețioase din subteran, a declarat Gabriel Zuchtriegel, directorul parcului arheologic Pompeii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇