Derapaj la Sectorul 1: Un consilier local spune că primaria condusă de Clotilde Armand a trimis un „cal troian” la Kiev

Derapaj la Sectorul 1: Un consilier local  spune că primaria condusă de Clotilde Armand a trimis un „cal troian” la Kiev

Scandalurile care se țin lanț la ședințele Consiliului Local al Sectorului 1 sunt marcate și de derapaje.

Vineri, pe 18 martie, într-o ședință extraordinară, un consilier local liberal a numit „cal troian” sprijinul pe care Clotilde Armand l-a trimis la Kiev și a spus că îl îndeamnă pe primarul Vitali Klitschko să nu accepte sprijinul.

Primăria Sectorului 1 este singura care nu are, încă, buget de venituri și cheltuieli pentru anul 2022, aprobat de Consiliul Local.

Motivele sunt diverse, dar țin, în principal, de tensiunile dintre consilierii liberali și Clotilde Armand (USR). Aceste tensiuni au apărut încă de la începutul mandatului primarului Armand și s-au tot acutizat.

ADVERTISING

Unul dintre principalele puncte de conflict îl reprezintă modul în care Clotilde Armand a decis să achite serviciile de salubrizare.

La acest moment, grupul PNL spune că Armand trebuie să bugeteze plăți în valoare de 86 de milioane de lei către Romprest, așa cum a decis Curtea de Conturi, în urma unui control desfășurat în noiembrie 2021.

De regulă, Clotilde Armand nu stă decât foarte puțin timp la ședințele de consiliu local. Iar asta îi deranjează pe liberali. Ba mai mult, sunt și ședințe – cum este și cea de vineri, 18 martie – la care Clotilde Armand nici măcar nu s-a prezentat.

ADVERTISING

În acest context, după o primă parte tensionată a ședinței, consilierul local liberal Adrian Oianu a luat cuvântul, pentru a-și exprima nemulțumirea. Din păcate, n-a făcut-o în cea mai inspirată formă.

„Porniți lucruri, după care vă apucați de altceva. Acest nivel de incompetență și neprofesionalism este strigător la cer. Tot ce porniți, le lăsați abandonate și se alege praful pe parcurs.

Așa ați făcut și cu piețe, așa ați făcut și cu încălzirea, așa faceți și cu școlile. Așa faceți cu tot. Și-acum veniți în fața noastră și spuneți să vă credem că în viitor aveți alte proiecte? (...)

ADVERTISING

Nu vă pasă deloc de cetățenii Sectorului 1. Nu vă pasă decât de o imagine pe care o puneți pe Internet. Este infantil și stupid să aveți asemenea mentalitate de 2 lei, superficială și fără niciun fel de interes pentru cetățenii Sectorului 1.

Sper că nu cumva să fiți în situația să ajutați orașul Kiev așa cum ați ajutat Sectorul 1. Doamne ferește! O să transmitem și noi un mesaj domnului primar Klitschko, să nu accepte calul troian venit de la Primăria Sectorului 1, distrusă de acest primar incompetent, incapabil să urmărească un proiect de la A la Z, să se asigure că a fost implementat”, a declarat Adrian Oianu.

Puteți urmări declarația, cu începere de la minutul 1.10.33:

Ședința extraordinară a CLS1 convocată de îndată pentru 18.03.2022

E adevărat că modul în care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a comunicat public de la începutul crizei din Ucraina poate duce ușor cu gândul la faptul că a dorit să își consolideze imaginea publică, în timpul crizei ucrainene.

Spre exemplu, e greu de înțeles de ce a înregistrat, audio și video, și apoi a difuzat o conversație în care îi promite ajutor primarului din Kiev, iar acesta mulțumește public.

Ulterior, un alt mesaj de mulțumire al lui Klitschko a fost postat de Clotilde Armand când Primăria Sectorului 1 a trimis un tir cu ajutoare la Kiev.

Cu toate acestea, ironiile și atacurile politice pe seama unui sprijin umanitar - indiferent din ce rațiuni a fost el oferit Kievului de primarul de sector - nu-și au rostul și n-ar trebui să aibă loc în ședințe ale niciunui consiliu local.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇