Clotilde Armand anunță că Primăria Sectorului 1 își va asigura energie 100% regenerabilă și va produce în plus

Clotilde Armand anunță că Primăria Sectorului 1 își va asigura energie 100% regenerabilă și va produce în plus

Primăria Sectorului 1 va deveni și producător de energie electrică verde, adică va asigura consumul tuturor clădirilor publice pe care le administrează în acest an și va produce energie în plus, după suplimentarea capacității, începând din 2024, anunță primarul Clotilde Armand.

Brașovul a fost primul oraș din România care și-a asigurat pentru acest an energie 100% regenerabilă pentru instituțiile publice.

”Premieră în România: Vom deveni prima administrație locală din țară care produce mai multă energie electrică decât consumă”, a anunțat Clotilde Armand, vineri, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

În primul rând, spune edilul, începând din acest an ”administrația locală a Sectorului 1 va instala panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice din această zonă administrativă pe care le administrează”.

”Este vorba despre 150 de clădiri publice - grădinițe, școli, licee, spitale și sedii administrative - care sunt racordate la rețelele naționale de distribuție de energie”, precizează primarul Sectorului 1.

Ideea a pornit de la creșterea costului energiei la nivel național, în condițiile în care PS1 a plătit în 2020 pentru cele 150 de clădiri costuri totale anuale de aproape 11,5 milioane de lei.

ADVERTISING

În al doilea rând, Clotilde Armand spune că, după ce va fi asigurat consumul propriu, Primăria Sectorului 1 va deveni și ”producător de energie electrică”.

În anii 2023 și 2024 capacitatea acestor clădiri de producere de energie electrică va fi suplimentată până la instalarea unei capacități totale de 21.000 de kWp. Astfel, după suplimentarea capacității, energia produsă de toate clădirile publice din Sectorul 1 va  depăși energia consumată”, a explicat edilul.

Premieră în România: Vom deveni prima administrație locală din țară care produce mai multă energie electrică decât...

Publicată de Clotilde Armand pe Joi, 3 februarie 2022

Reamintim că Brașovul a fost primul municipiu din România care și-a asigurat energie 100% regenerabilă pentru anul în curs, după cum anunța în decembrie 2021 primarul Allen Coliban.

ADVERTISING

”Vă pot anunţa că Braşovul este primul municipiu care are energie 100% regenerabilă pentru următorul an. Am reuşit acest lucru pentru toate unităţile de învăţământ, pentru toate instituţiile subordonate, pentru tot consumul de curent pentru iluminatul public sau pentru domeniul schiabil şi facem acest lucru în urma unei negocieri reuşite cu furnizorul, o negociere care nu se transpune în tarife majorate pentru a avea doar energie verde", arăta atunci, într-un comunicat, primarul Allen Coliban.

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇