Biden spune că Putin e criminal de război. Kremlinul răspunde dur (Video)

Biden spune că Putin e criminal de război. Kremlinul răspunde dur (Video)

Președintele american Joe Biden l-a numit miercuri pe președintele Vladimir Putin criminal de război, într-o zi în care Tribunalul de la Haga a ordonat Rusiei să oprească imediat invazia Ucrainei, dar rușii au continuat bombardarea civililor.

După o declarație de presă, o jurnalistă îl întreabă dacă în acest moment poate să afirme că Putin este criminal de război. Biden răspunde nu și merge mai departe.

Însă apoi se întoarce pentru clarificări.

„M-ai întrebat dacă îl numesc pe Putin criminal de război? Oh, cred că este un criminal de război”, a spus președintele american.

ADVERTISING

Momentul a primit rapid o replică de la Moscova. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis o reacție oficială.

”Considerăm inacceptabilă și de neiertat o asemenea retorică a șefului de stat, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni în lume”, a spus Peskov, citat de Meduza.io.

Biden calls Putin a 'war criminal'

Război în Ucraina, Ziua 21 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

Senatul Statelor Unite a adoptat, marţi, în unanimitate, o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus, Vladimir Putin, drept criminal de război, o demonstraţie rară de unitate în Congresul profund divizat.

Rezoluţia a fost introdusă de senatorul republican Lindsey Graham şi susţinută de senatorii ambelor partide, relatează Reuters.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇