Trei suceveni sunt anchetaţi pentru că treceau ilegal bărbaţi ucraineni peste graniţă

Trei suceveni sunt anchetaţi pentru că treceau ilegal bărbaţi ucraineni peste graniţă

Trei bărbaţi din judeţul Suceava sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce s-a stabilit că ei aduceau în ţară ucraineni, fără a efectua formalităţile de frontieră.

Şase ucraineni au fost găsiţi într-un autoturism condus de unul dintre cei trei suceveni.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, oamenii legii au efectuat, luni seara, semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care venea din zona de frontieră şi se deplasa spre Rădăuţi.

Deoarece şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, echipajul a pornit în urmărirea maşinii, fiind anunţate toate instituţiile de cooperare.

ADVERTISING

La intrarea în oraşul Rădăuţi, şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit spre locuinţele din apropiere, iar în maşină au fost descoperiţi şase bărbaţi de cetăţenie ucraineană. Aceştia au fost duşi la sediul STPF Suceava unde s-a stabilit că nu efectuaseră formalităţile de intrare în România prin punctul de frontieră.

Bărbaţii au cerut o formă de protecţie statului român şi au depus cerere de azil, fiind preluaţi, conform procedurilor, de reprezentanţii Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră au identificat alţi doi cetăţeni români care au participat, împreună cu şoferul maşinii urmărite, la activitatea infracţională.

Amintim că preşedintele Zelenski a ordonat mobilizarea generală: Niciun bărbat între 18 și 60 de ani nu mai poate pleca din Ucraina!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇