Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei a fost respinsă

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei a fost respinsă

Moţiunea simplă „Din nou cu tancul peste Justiţie”, iniţiată de Uniunea Salvaţi România împotriva ministrului Cătălin Predoiu, a fost respinsă, luni, de plenul Camerei Deputaţilor.

S-au înregistrat 192 de voturi „împotrivă”, 80 de voturi „pentru” şi 3 abţineri.

Cătălin Predoiu a afirmat la dezbateri că Executivul şi-a îndeplinit obiectivul desfiinţării Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) în termenul prevăzut în programul de guvernare şi anume martie 2022.

Ministrul Justiţiei a adăugat că acest obiectiv era înscris şi în MCV şi ar putea avea impact şi asupra intrării României în Spaţiul Schengen.

ADVERTISING

„Acest obiectiv al desfiinţării SIIJ este înscris în MCV. El ar putea avea un impact şi în ceea ce priveşte problema aderării României la Schengen. Prin urmare, din toate aceste motive se impunea cu urgenţă desfiinţarea SIIJ.

Prin votul acordat de dvs în Parlament, în programul de guvernare, era înscris un termen precis – martie 2022 când proiectul trebuia să treacă prin Parlament, în prealabil propus de MJ, iar SIIJ să fie desfiinţat. Obiectiv pe care Guvernul l-a asumat şi l-a îndeplinit în termen”, a afirmat Cătălin Predoiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a povestit şi despre faptul că au existat consultări ample cu asociaţiile de magistraţi, CSM şi alte părţi implicate, cu privire la acest proiect de lege de desfiinţare a SIIJ.

Predoiu a adăugat că textul moţiunii simple împotriva sa este unul derizoriu, i-a acuzat pe semnatarii documentului de mentalitate bolşevică şi a susţinut că aceştia „mistifică” realitatea.

USR a depus săptămâna trecută în Parlament, moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, ”pentru lovitura gravă dată luptei anticorupţie prin reorganizarea şi întărirea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi ştirbirea competenţei DNA şi DIICOT”.

ADVERTISING

”Prin modul în care a ales să adopte, pe repede-înainte, fără să respecte termenul pentru dezbatere publică şi fără să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia, proiectul de aşa-zisă desfiinţare a SIIJ, Cătălin Predoiu nu face decât să continue atacul asupra justiţiei început de PSD-ALDE-UDMR, sub coordonarea lui Dragnea, blocând reformarea sistemului de justiţie”, a transmis USR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇