Ucraina își închide spaţiul aerian pentru aviaţia civilă

Ucraina își închide spaţiul aerian pentru aviaţia civilă

Ucraina a anunţat, joi, închiderea spaţiului său aerian pentru aviaţia civilă, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat începerea unei operaţiuni militare împotriva acestei ţări.

Ministerul Infrastructurii ucrainean a anunţat închiderea spaţiului aerian, invocând „un înalt risc pentru securitate”, într-un comunicat postat pe site-ul său şi citat de AFP.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor din Ucraina invadată de trupele lui Putin

"Furnizarea de servicii de trafic aerian pentru utilizatorii civili ai spaţiului aerian al Ucrainei este suspendată.

ADVERTISING

Vă vom anunţa în continuare despre schimbările în folosirea spaţiului aerian al Ucrainei", a anunţat şi Întreprinderea de Stat pentru Servicii de Trafic Aerian al Ucrainei, pe site-ul său, potrivit Reuters.

Președintele Volodimir Zelenski s-a adresat națiunii în miez de noapte și a declarat că Rusia a aprobat ofensiva împotriva Ucrainei.

Zelesnki a spus, atât în ucraineană, cât și în rusă, că a încercat să vorbească cu Vladimir Putin, dar acesta nu i-a răspuns. În schimb, Kremlinul comunicase anterior despre scrisorile primite de la liderii separatiști din Donețk și Lugansk, care îi cereau lui Putin ajutor militar, pentru a se apăra de agresiunile Kievului.

ADVERTISING

La scurt timp după anunțul lui Zelinski, mai multe explozii s-au auzit în Donețk. Câteva ore mai târziu, bombele s-au auzit în apropierea Kievului, în timp ce la televiziunile rusești Vladimir Putin anunța că va continua ”operațiunea militară în Donbas”, pentru că vrea să ”demilitarizeze și să denazifice Ucraina”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇