Între frumusețea chipului și sistemul imunitar există o legătură

Între frumusețea chipului și sistemul imunitar există o legătură

O cercetare recentă a arătat ceea ce se bănuia, dar dovezile erau prea puține pentru a se putea afirma: între frumusețea facială și sistemul imunitar există o legătură.

Deși mai sunt încă numeroase întrebări la care se caută răspunsuri, cercetătorii sunt convinși că descoperirile lor arată că „este probabil să existe o legătură între atractivitatea facială și funcția imunitară”.

În timp ce ideea că ar exista un standard obiectiv de frumusețe rămâne controversată, unii cercetători susțin că trăsăturile faciale considerate atractive ar putea fi, de fapt, indicatori ai unei stări de sănătate bună. Asta înseamnă că atracția noastră față de aceste trăsături ar putea fi potențial benefică pentru supraviețuirea urmașilor noștri și a noastră, ca specie.

ADVERTISING

Ideea este una ce poate fi luată în considerare, dar până acum lipseau dovezile. Studiul de față, publicat în Proceedings of the Royal Society, aduce argumente în acest sens.

În cadrul acestuia, 159 de tineri adulți au fost fotografiați, iar pozele au fost evaluate de 492 de persoane. Totodată, aceștia au fost supuși și unui set de teste, pentru a li se evalua starea sistemului imunitar, nivelul de inflamație din organism și starea de sănătate generală (declarată).

La analiza rezultatelor, autorii au constatat că persoanele ale căror chipuri au fost considerate atractive aveau o funcție imunitară relativ mai bună, în special în ceea ce privește imunitatea bacteriană, scrie Science Alert.

ADVERTISING

În mod interesant, nu a existat nicio legătură între o inflamație mai mare și atractivitatea în rândul participanților. Astfel, funcția primară a atractivității faciale ar putea avea mai puțin de-a face cu evitarea unui partener bolnav, ci cu evitarea unui partener care poate avea un impact asupra sănătății viitorilor urmași, cred oamenii de știință.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇