Ciucă face apel la populație să se protejeze în continuare, după decizia CCR privind măștile (Video)

Ciucă face apel la populație să se protejeze în continuare, după decizia CCR privind măștile (Video)

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, în debutul ședinței de guvern de miercuri, că prevederile legate de purtare a măștii rămân în vigoare până la publicarea deciziei Curții Constituționale de ieri și a făcut apel la populație să se protejeze în continuare, pentru că riscul de infectare cu Covid 19 este unul ridicat.

Șeful Executivului a subliniat de la bun început că ”deciziile CCR se vor executa”, dar a explicat că ”avem în acest moment comunicatul, trebuie să așteptam motivarea și publicarea deciziei, motiv pentru care formal prevederile legale sunt în vigoare”.

ADVERTISING

”Am discutat cu dl ministru Rafila. Ținând cont de condițiile în care rata de infectare se menține la un nivel ridicat, personal fac apel la populație pentru a ne proteja în continuare de tot ceea ce înseamnă pericolul acesta al infectării. El se găsește în continuare la un nivel de risc ridicat”, a mai spus premierul Ciucă.

Invitat să dea mai multe detalii despre evoluția pandemiei în România, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că a analizat legislația existentă, iar Legea 55/2020 prevede în continuare purtarea măștii în spațiile interioare, în mijloacele de transport în comun sau în piețele închise.

ADVERTISING

”Utilizarea măștii nu reprezintă o restricție în sine, ci previne transmiterea infecției în comunitate. Protecția individuală e necesară (...) Dacă contextul legal impune acest lucru, sunt convins că Guvernul României va adopta actele legislative necesare pentru protejarea sănătății publice”, a mai susținut Alexandru Rafila.

În ceea ce privește situația epidemiologică, ministrul Sănătății a menționat faptul că ”avem astăzi 17.500 de cazuri, mai puține evident, și 171 de decese înregistrate, ceva mai puține decât ieri.

ADVERTISING

La Terapie Intensivă avem peste 1.100 de persoane internate, ceea ce este mult. Monitorizarea situației din spitale trebuie să constituie principalul indicator care să conducă la luarea măsurilor de relaxare în viitor. Transmiterea comunitară există în continuare, până atunci rămânem precauți”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Declarațiile premierului Nicolae-Ionel Ciucă la începutul ședinței de guvern din 16 februarie

Declarațiile premierului Nicolae-Ionel Ciucă la începutul ședinței de guvern din 16 februarie#GuvernulRomaniei #NicolaeIonelCiuca #SedintaDeGuvern

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 16 februarie 2022

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇