Mercedes a luat o amendă de 17 milioane de dolari pentru manipularea testelor de emisii

Mercedes a luat o amendă de 17 milioane de dolari pentru manipularea testelor de emisii

Autoritățile antitrust din Coreea de Sud au amendat producătorul german Mercedes-Benz și divizia sa coreeană cu 20,2 miliarde de woni (16,9 milioane de dolari) pentru publicitate falsă legată de emisiile de gaze ale modelelor diesel.

Comisia Coreeană pentru Comerț Echitabil (KFTC) a declarat că Mercedes a manipulat dispozitivele de reducere a poluării instalând software ilegal în vehiculele sale, făcându-le să performeze la niveluri mai scăzute în condiții obișnuite de condus decât în ​​timpul testelor de certificare. Un total de 15 modele Mercedes aveau instalat un astfel de software, transmite Reuters.

ADVERTISING

„E important să impunem sancțiuni împotriva operatorului de vânzări de mașini importate numărul 1 din țară pentru obstrucţionarea alegerilor raționale de cumpărare ale consumatorilor, cu reclame false și înșelătoare despre performanța sa de reducere a emisiilor chiar și după scandalul Dieselgate”, a spus KFTC, într-un comunicat.

De asemenea, Mercedes a făcut reclamă falsă că emisiile vehiculelor sale au rămas la un nivel minim și au respectat standardele Euro 6 între august 2013 și decembrie 2016, potrivit KFTC.

ADVERTISING

Anul trecut, KFTC a amendat sau a dispus măsuri împotriva Audi-Volkswagen Coreea, Nissan Motor Corp Stellantis Korea și Porsche AG pentru incidente similare legate de manipularea emisiilor.

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇