Simona Halep, avertizată de un fost antrenor după victoria de la Melbourne: "Energia ei e în scădere"

Simona Halep, avertizată de un fost antrenor după victoria de la Melbourne: "Energia ei e în scădere"

Simona Halep a cucerit duminică cel de-al 23-lea titlu WTA din carieră, la Melbourne Summer Set, iar pregătirea așadar pentru Australian Open este una exemplară.

Românca s-a impus cu scorul de 6-2, 6-3, în fața lui Veronika Kudermetova, Rusia, 31 WTA, după circa 65 de minute de joc.

Fostul antrenor al locului 15 mondial WTA, de luni încolo, Firicel Tomai, cel care i-a fost alături SImonei în perioada 2008 - 2012, a analizat această performanță de pe tărâm australian.

Presa internațională, după marele succes al Simonei Halep la Melbourne: A fost ca o furtună!

ADVERTISING

"Simona, pe lângă viteza foarte mare și mobilitatea foarte mare, are și forță. Poate să bată jucătoare de calibru mare ca fizic, precum Serena sau jucătoarele înalte. Kudermetova n-a putut să pună astăzi mai mult de 6-7 mingi la rând în teren. Per ansamblu, nu poate să o bată pe Simona decât dacă Simona nu poate să se miște. Nu am crezut că se pune problema învingătoarei. După primul set, Simona s-a relaxat puțin, e normal, a jucat și adversara puțin mai bine, a avut o descărcare de adrenalină și a reușit să conducă. Dar o jucătoare de nivelul rusoaicei nu are cum să o bată pe Simona în condiții normale", a spus Firicel Tomai, în direct la DigiSport, în cadrul emisiunii DigiSport Matinal.

Totuși, acesta îi dă un avertisment româncei în ceea ce privește starea sa fizică: "Acum o văd puțin afectată fizic pe Simona, a câștigat un turneu mic. Vin meciuri grele, vin jucătoare care o pot solicita tare din punct de vedere fizic. Mi-e teamă că pot apărea probleme. Nu mai e la fel de puternică precum era, din punct de vedere fizic. E și vârsta, poate a și neglijat puțin partea fizică în ultimul timp, a fost și pandemia, n-a mai avut turnee, a fost și accidentată. Totodată, când îți faci o familie, apare o relaxare, nu mai ești 100% acolo. Timpul și energia se orientează și spre membrii familiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mai poate câștiga un Grand Slam, dar are nevoie de noroc, de sănătate și să acumuleze energie. Energia ei e în scădere, din păcate", mai adăuga fostul antrenor și al lui Victor Hănescu.

Veronika Kudermetova vs. Simona Halep | 2022 Melbourne Final | WTA Match Highlights

15 mondial WTA va fi locul Simonei Halep de luni încolo, românca urmând să primească suma de 31.000 de dolari după acest triumf.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!