Câte cazuri de Omicron avem în România. Cel puțin încă 5 urmează să fie confirmate

Câte cazuri de Omicron avem în România. Cel puțin încă 5 urmează să fie confirmate

În România mai există încă 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, anunță Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol.

„În acest moment, pe lângă cazurile confirmate, mai avem 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte, care se află în procesare, în testare.

Noutatea vine de la faptul că cei trei contacţi ai primului caz venit din Africa de Sud s-a dovedit şi la dânşii că există o foarte mare probabilitate să fie tulplina Omicron şi şanse ca secvenţierea să ne spună altceva sunt foarte mici.

ADVERTISING

Avem şi un cetăţean venit din Nigeria, la care s-a făcut testarea pe PCR şi este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron", a afirmat Adriana Pistol, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea a precizat că există mai multe cazuri în care s-a infirmat infectarea cu tulpina Omicron.

"În ceea ce priveşte suspiciunile, până în prezent, am avut şi nişte cazuri infirmate: două cazuri sosite din Egipt, unul din Maroc, un caz din Olanda, dar care venise în contact cu colegi de serviciu din Africa de Sud.

În prezent, aşteptăm rezultatele de la o altă suspiciune, din Bucureşti, care are un istoric de călătorie în Anglia, loc în care, de asemenea, s-a întâlnit cu foarte multe persoane din Africa", a explicat Adriana Pistol.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Directorul CNSCBR a amintit că, până în prezent, în România au fost confirmate trei cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

"Avem cu certitudine de sută la sută, pe baza secvenţierilor finalizate, două cazuri confirmate şi unul confirmat pe linie epidemiologică, la care aşteptăm rezultatul final al secvenţierii, dar şansele să fie un alt rezultat este aproape egal cu zero, pentru că vorbim de un contact direct şi apropiat al unui caz care a fost confirmat.

De aceea, putem să-l numim şi pe acesta ca al treilea caz, dar aşteptăm totuşi, noi profesioniştii, şi ultimul buletin", a completat ea.

ADVERTISING

Iată și bilanțul Covid din 10 decembrie - Numărul de cazuri noi scade sub 1.000, dar avem iar aproape 100 de decese Covid şi 700 de pacienţi în stare gravă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇