Un ieşean a fost condamnat să prezinte scuze fostei soții pe Facebook și să-i achite 1.000 de euro. Ce a făcut bărbatul

Un ieşean a fost condamnat să prezinte scuze fostei soții pe Facebook și să-i achite 1.000 de euro. Ce a făcut bărbatul

Un ieșean este obligat de instanță să prezinte scuze public față de fosta soție și să-i achite 1.000 de euro drept daune morale, după un conflict pornit de la o cartelă SIM și un cont comun de Facebook.

Cei doi au divorțat în 2018, iar femeia a aflat de la compania de telefonie mobilă că numărul său de telefon a fost trecut de abonament și nici nu a mai avut acces la el, scrie Ziarul de Iași.

Ulterior transferului, fostul soț ar fi folosit conturile de Facebook și Whatsapp pentru a distribui mesaje, fotografii și filme indecente în numele ei. Femeia a aflat aceste lucruri de la rudele și prietenii ei și a apelat la instanță pentru a cere încetarea încălcării drepturilor sale la onoare, demnitate imagine și viață privată.

ADVERTISING

Drept daune, a cerut 100.000 de euro pentru pagubele morale suferite și 1 euro pentru cele materiale.

Fostul soț a recunoscut că a transferat numărul de telefon de pe prepay pe abonament, dar a negat faptele de care era acuzat.

După ce au analizat cazul, deși nu s-a putut dovedi cu exactitate locul de unde au fost trimise acele mesaje, judecătorii au stabilit că nu putea fi altcineva decât fostul soț care să aibă interesul și posibilitatea de a face astfel de gesturi.

Prin urmare, bărbatul a fost condamnat să prezinte public scuze pe contul său de Facebook, dar şi să-i achite fostei soţii 1.000 de euro ca daune morale. Daune materiale nu s-ar fi produs, cred judecătorii.

ADVERTISING

Niciunul dintre soți, însă, nu este mulțumit cu sentința, așa că au atacat-o în instanță, intrând pe rolul Curții de Apel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇