Ludovic Orban spune că numele partidului său va avea "un element liberal". Cu cine va colabora

Ludovic Orban spune că numele partidului său va avea "un element liberal". Cu cine va colabora

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Digi24, că încă nu a decis ce nume va avea partidul pe care îl va înfiinţa, dar a arătat că va avea grup parlamentar, cel puţin la Camera Deputaţilor. Despre posibile colaborări pe scena politică, el a spus că în afară de USR nu există alte partide, eventual PMP, care însă ”ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare”.

”Nu stabilesc eu cum se numeşte partidul, o să adun oamenii atât din interiorul PNL, cât şi din afara PNL, pentru că sunt foarte foarte mulţi oameni care mi-au transmis dorinţa de a adera la o construcţie pe centru-dreapta care nu sunt membri PNL”, a spus Orban, întrebat despre noua formaţiune pe care o va lansa după ce va pleca din partid. 

ADVERTISING

Fostul lider PNL a arătat că va hotărî împreună cu ceilalţi membri ce nume va avea formaţiunea, dar în mod clar va avea ”un element liberal, naţional, principii ale creştin-democraţiei şi conservatorismului”. 

Despre partidele cu care ar putea colabora noul partid, Ludovic Orban a spus că, la ora actuală, în afară de USR nu crede că există o altă formaţiune cu care poate colabora.

”Eventual PMP, dar este în afara Parlamentului şi am văzut că ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare”, a spus el.

În privinţa AUR, Orban a arătat că acest partid trebuie să se definească, pentru că deocamdată a crescut pe nişte teme legate de pandemie care nu reflectă o cristalizare doctrinară şi mai ales o poziţionare, mai ales politică. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”În afară de USR, îmi este greu să vorbesc despre un posibil partener”, a arătat el. 

Ludovic Orban a mai anunţat că noul partid va avea grup parlamentar, în Camera Deputaţilor. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇