Ciolacu spune că până joi avem Guvern: Dacă nu primul ministru, Ministerul de Finanțe să fie la PSD

Ciolacu spune că până joi avem Guvern: Dacă nu primul ministru, Ministerul de Finanțe să fie la PSD

Cine va avea premierul nu va avea ministrul de Finanțe – aici au ajuns negocierile dintre PSD și PNL, joi seara, însă cele două partide s-au înțeles ca până joia viitoare România să aibă guvern.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că în urma negocierilor cu PNL nu s-a concluzionat care dintre partide va da premierul.

„Nu am ajuns la o discuție cine are primul ministru. Dacă noi insistăm, cum e corect, dacă nu primul ministru, Ministerul de Finanțe să fie la PSD. Și cei de la PNL, la fel de corect, au insistat, dacă nu au primul ministru să aibă Ministerul de Finanțe. Am mai avut o discuție foarte aplicată pe pachetul social. Rămânem în continuare să căutăm venituri”, a spus Ciolacu.

ADVERTISING

Ciolacu a spus că până joi are siguranța că România va avea un guvern stabil, fiind finalizat programul de guvernare al coaliției PSD-PNL-UDMR.

El a mai precizat că nu are niciun parteneriat cu președintele Klaus Iohannis și că în acordul politic cu care PNL, PSD și UDMR vor merge la Cotroceni va scrie care este termenul pentru rotație: mai 2023.

„Eu sper ca mâine (vineri - n.r.) să finalizăm negocierile. Cu toții am stabilit că joi (săptămâna viitoare - n.r.) România va avea un guvern stabil”, a spus Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Liderul PSD a fost întrebat dacă mai este nevoie de o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis.

Eu nu am avut nicio discuție informală cu președintele. Eu sunt de la PSD. Nu am un parteneriat cu președintele României, cred că va avea loc o discuție instituțională”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a fost întrebat de jurnaliști și dacă vrea să fie președintele Camerei Deputaților. Răspunsul: „Dacă voiam să fiu președintele Camerei Deputaților eram de vreo 2 luni”.

Negocierile dintre noua coaliție pentru formarea unui guvern se reiau vineri, la ora 12:00.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇