3.470 de amenzi și 4 dosare penale, în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea măsurilor privind combaterea pandemiei

3.470 de amenzi și 4 dosare penale, în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea măsurilor privind combaterea pandemiei

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 3.470 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 687.126 lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei au fost întocmite patru dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Încălcările normelor de protecţie sanitară se pot sesiza la TELVERDE 0800.800.165, operaţionalizat de Ministerul de Interne, apelurile fiind preluate de un dispecerat în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificare, precizează GCS.

ADVERTISING

Peste 12.000 de noi cazuri de Covid și 413 decese la pacienți confirmați cu noul coronavius au fost raportate sâmbătă, 30 octombrie, în România. Din totalul de 413 pacienți decedați, 369 erau nevaccinați și 44 erau vaccinați. Cei 44 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 40 și 49 de ani, respectiv peste 80 de ani. 41 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 3 pacienți nu au fost raportate comorbidități.

Recent, au ieşit la iveală şi două cazuri privind eliberarea de certificate false de vaccinare anti-COVID.

ADVERTISING

Astfel, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Prahova a descoperit o reţea de cadre medicale care falsificau certificate de vaccinare anti-COVID în timp ce poliţiştii anchetau activitatea infracţională a unor cadre medicale suspectate că eliberau concedii medicale.

De asemenea, poliţiştii şi procurori au descins joi dimineaţă la un centru de vaccinare din Sectorul 2, ca urmare a suspiciunilor legate de eliberarea unor certificate false de vaccinare anti-COVID.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇