USR PLUS a boicotat ședința de Guvern pentru PNDL 3

USR PLUS a boicotat ședința de Guvern pentru PNDL 3

Liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat că miniștrii lor nu vor participa la ședința de Guvern de joi seară, unde premierul Forin Cîțu vrea să impună programul PNDL 3, prin care aproximativ 50 de miliarde de lei ajung la primarii din întreaga țară, pentru a fi cheltuiți pe proiecte care nu pot beneficia de fonduri europene.

Cei doi lideri ai USR PLUS spun că vor avea o ședință de partid, miercuri seară, iar joi dimineață vor convoca o ședință a coaliției de guvernare, la ora 10:00, însă miniștrii USR PLUS nu vor mai participa la ședința de guvern de astăzi, care a fost întreruptă în cursul zilei din cauza neînțelegerilor și trebuia să fie reluată la ora 19:00, dar nu a fost reluată nici până la ora 20:00.

ADVERTISING

"Şedinţa coaliţiei de mâine dimineaţă va fi cea care decide cum vom proceda în continuare", a precizat Dan Barna.

El a mai spus introducerea PNDL3 în ședință reprezintă "o încălcare a actului adiţional al protocolului de guvernare semnat în coaliţie".

Reacția vine după ce premierul Cîțu a introdus pe ordinea de zi a ședinței PNDL 3, un proiect despre care partenerii de guvernare din USR PLUS spun că nu are toate avizele și în forma actuală înseamnă doar bani pentru clientela politică, la fel ca pe vreme lui Liviu Dragnea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Până la urmă, Cîțu a făcut ședința de Guvern la 9 seara, fără USR PLUS, doar cu PNL și UDMR. A durat doar câteva minute.

Citește și:

Barna amenință că de ședința de diseară depinde guvernarea: Toate opțiunile sunt pe masă

Cîțu acuză oficial USR PLUS de șantaj: Nu are nicio legătura desființarea SIIJ cu dezvoltarea României

Ministerul Justiţiei: Nu au fost parcurşi toţi paşii legali în legătură cu PNDL 3

Ministrul Economiei: În loc să aruncăm încă 50 de miliarde de lei pe un nou PNDL, mai bine creștem salariile cu 900 de lei

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇