Motociclistul care a agresat un tânăr pe trotinetă e reţinut pentru omor. Procurorii prezintă filmul unei şicanări mortale în trafic

Motociclistul care a agresat un tânăr pe trotinetă e reţinut pentru omor. Procurorii prezintă filmul unei şicanări mortale în trafic

Motociclistul care a şicanat în trafic şi bruscat un tânăr pe trotinetă, care a sfârşit mort, sub roţile unei maşini, este cercetat pentru omor.

El a fost reţinut încă de miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București şi va fi prezentat instanţei pentru arestare.

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, etapă a procesului penal.

Anchetatorii prezintă firul evenimetelor de ieri, care au culminat cu moartea tânărului:

"Procurorii au stabilit că la data de 4 august 2021, ora 18:30, în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe Splaiul Unirii dinspre Calea Văcărești către Târgul Vitan, când a ajuns în apropierea trecerii de pietoni de la intersecția dintre Splaiul Unirii și Calea Vitan Bârsești, staționând la culoarea roșie a semaforului electric, inculpatul a fost lovit în spate de către un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică.

ADVERTISING

Pe fondul discuțiilor în contradictoriu, cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona respectivă îndreptându-se către intersecția dintre Calea Vitan Bârsești și Șoseaua Olteniței.

Inculpatul a ajuns primul în apropierea intersecției respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrică. Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenția de o agresa, determind-o să treacă de axul despărțitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleași împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea și căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus.

ADVERTISING

În urma impactului dintre autoturism și victimă, a rezultat rănirea gravă a acesteia din urmă, care a fost transportată la o unitate medicală, unde a decedat după aproximativ o oră și jumătate de la momentul impactului".

Informaţiile apar într-un comunicat oficial al Ministerului Public.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Vezi şi care sunt regulile și sancțiunile pentru circulația cu trotinete electrice

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇