Un milion de doze Pfizer stau să expire în Israel, după o negociere eșuată cu Marea Britanie

Un milion de doze Pfizer stau să expire în Israel, după o negociere eșuată cu Marea Britanie

Israelul ar putea arunca peste un milion de doze Pfizer/BioNTech care au termenul de valabilitate până la sfârșitul lunii iulie, după ce tratativele de schimb cu Marea Britanie au eșuat.

Se pare că Israelul ar fi oferit Marii Britanii aceste doze în schimbul altui milion de doze de vaccinuri pe care UK ar fi trebuit să le primească din partea Pfizer în septembrie, în condițiile în care autoritățile britanice se grăbesc să vaccineze cât mai multă populație cu putință înainte de relaxarea restricțiilor la sfârșitul aceste luni, scrie The Guardian.

ADVERTISING

Deși joi presa israeliană relata despre nivelul avansat la care se află negocierile israeliano-britanice, iată că oficialii israelieni au declarat acum că, din cauza problemelor tehnice, înțelegerea a picat.

”Au existat discuții între Israel și Regatul Unit cu privire la posibilitatea transmiterii vaccinurilor, dar din nefericire, din rațiuni tehnice, acestea nu s-au concretizat”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe israelian.

Potrivit surselor, Regatul Unit nu are în plan un eventual schimb cu niciun alt stat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Presa britanică mai scrie și că Pfizer ar fi refuzat cererea din partea Israelului de a extinde perioada de valabilitate a dozelor. Compania a explicat că nu poate garanta că dozele vor mai fi bune după 30 iulie.

Eșecul vine după ce liderii palestinieni au refuzat luna trecută o tranșă de un milion de doze de la Israel, din cauză că erau prea aproape de data de expirare.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇