Boris Johnson anunță că e fericit că se va vaccina în curând cu AstraZeneca

Boris Johnson anunță că e fericit că se va vaccina în curând cu AstraZeneca

Premierul Marii Britanii Boris Johnson a anunțat miercuri că în scurt timp se va vaccina și el împotriva COVID-19 și este ”fericit” că va fi imunizat cu serul AstraZeneca.

În Regatul Unit s-a ajuns acum la etapa în care sunt vaccinați cei de la 50 de ani în sus. Este ultimul grup de pe lista celor care au prioritate la vaccinare în Marea Britanie și din el face parte și Johnson.

Până în urmă cu câteva zile, premierul britanic spunea că se va vaccina fie cu Pfizer, fie cu AstraZeneca. Însă acum, când peste 20 de țări din lume au suspendat vaccinarea cu acest ser, temându-se că printre efectele adverse se numără și trombozele, alegerea lui Johnson e privită ca un semnal de încredere.

ADVERTISING

”Cred că cel mai bun lucru pe care pot să-l spun despre vaccinul Oxford-AstraZeneca este că în sfârșit am aflat că urmează să fiu vaccinat în scurt timp. Am fost fericit să aflu și cu siguranță mă voi vaccina cu Oxford-AstraZeneca”, a spus Johnson, potrivit BBC.

AstraZeneca a transmis că a analizat datele a peste 17 milioane de pacienți imunizați și nu există indicii care să sugereze că apariția cheagurilor de sânge este un efect secundar al vaccinului.

Agenția Europeană a Medicamentului va anunța joi o decizie legată de vaccinul AstraZeneca. Până acum, instituția a transmis că nu există dovezi științifice care să indice o legătură între trombozele dezvoltate de unii pacienți și vaccin și că beneficiile sunt în continuare mai mari decât riscurile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇