Moțiunea împotriva ministrului Sănătății a picat. PSD a cerut vot secret, PNL s-a opus

Moțiunea împotriva ministrului Sănătății a picat. PSD a cerut vot secret, PNL s-a opus
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Deputații au respins, miercuri, moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vald Voiculescu (PLUS).

Au fost 140 de voturi ”pentru”, 161 de voturi ”contra”, 1 abținere și doi deputați nu au votat.

Rezultatul a fost comentat în fața jurnaliștilor de Alexandru Rafila, deputat PSD și cel care a inițiat moțiunea.

”Cred că s-a schimbat ceva foarte important din punctul meu de vedere. Dacă moțiunile care sunt depuse sunt tehnice și oferă și soluțiile necesare, cred că oamenii de bună credință și de bun simț ar trebui să le ia în considerare.

ADVERTISING

Și actuala coaliție ar trebui să găsească (sic!) cât mai repede un nou conducător la Ministerul Sănătății”, a declarat Rafila.

Amintim că marți, când a fost întrebat dacă îl va demite pe ministrul Sănătății dacă moțiunea simplă e votată, premierul Florin Cîțu a evitat să dea un răspuns.

”Nu are cum să treacă, în primul rând, moțiunea, la vot. Suntem în altă logică decât în anii precedenți”, a fost răspunsul la care s-a limitat premierul, după câteva secunde de gândire.

PSD a cerut vot secret, PNL s-a opus

Liderul deputaților PSD Alfred Simonis a cerut ca votul să fie secret, pe motiv că prim-vicepreședintele PNL a amenințat cu excluderea parlamentarii care ar fi dorit demiterea lui Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a spus că este împotriva regulamentului această propunere.

”Asistăm de două săptămâni la tot felul de inovații regulamentare promovate de PSD. E prima oară când o moțiune simplă e supusă votului secret. Nu vom accepta o astfel de procedură pentru ca ea nu este regulamentară”, a declarat Andronache.

ADVERTISING

Propunerea a fost totuși supusă votului de către vicepreşedintele Camerei, Laurenţiu Leoreanu, care prezidează şedinţa, dar a fost respinsă cu 153 de voturi ”împotrivă” și 124 ”pentru”.

Regulamentul Camerei nu prevede ce fel de vot, însă pe site-ul forului pot fi consultate stenogramele de la moțiunile trecute și putem observa că în cazul tuturor a fost vorba de vot deschis, la vedere.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇