Israelul a făcut pact cu Atena: Cetăţenii săi vaccinaţi pot merge în vacanţă în Grecia fără nicio restricție. Sunt discuții și cu România

Israelul a făcut pact cu Atena: Cetăţenii săi vaccinaţi pot merge în vacanţă în Grecia fără nicio restricție. Sunt discuții și cu România

Grecia și Israelul au semnat luni un acord pentru a facilita călătoriile. Mai exact, israelienii care prezintă dovada vaccinarii antiCovid pot intra în Grecia fără probleme.

Atena speră că aceste acorduri vor fi extinse, pentru a salva sectorul turistic, scrie Reuters.

”Trebuie să facilităm călătoriile celor care prezintă o dovadă de vaccinare şi vrem să facem acest lucru cu Israelul, care este cu mult înainte în materie de vaccinare”, a spus premierul grec Kyriakos Mitsotakis, într-o declaraţie comună cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu.

ADVERTISING

Turismul, care reprezintă aproximativ o cincime din economia greacă, s-a prăbușit anul trecut după ce pandemia a redus veniturile la 4 miliarde de euro (4,81 miliarde de dolari) de la 18 miliarde în 2019.

Israelul este lider mondial în vaccinări, peste o treime din populația sa fiind imunizată deja.

Potrivit premierului grec, acorduri similare ar putea fi semnate și cu alte țări mai târziu, permițându-le turiștilor să intre în Grecia fără nicio restricție.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Mă aștept ca ceea ce am făcut cu Israelul să putem face și cu alte țări”, a spus Kyriakos Mitsotakis.

El a prognozat o revenire puternică a turismului în această vară, spunând că vaccinarea va permite turiștilor să călătorească fără probleme.

UE continuă să dezbată dacă ar trebui solicitate certificate de vaccinare pentru călătorii. Criticii spun că astfel de certificate ar putea fi discriminatorii și rămâne neclar cât de eficiente vor fi vaccinările în stoparea transmiterii coronavirusului.

ADVERTISING

Discuții avansate și cu România

Consultantul în turism Traian Bădulescu precizează că Israelul se află în discuții avansate şi cu statul român pentru primirea turiștilor în țara noastră pe baza ”pașaportului verde”.

”Israel a semnat deja protocoale cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia și Seychelles privind primirea turiștilor pe bază de adeverință de vaccinare și se află în discuții cu România.

Omul de turism româno-israelian Meidan Butnaru consideră că orașele mari precum București, Cluj, Timișoara, Brașov, dar și Valea Prahovei sau litoralul românesc în timpul sezonului de vară o să poată să-și recupereze o parte dintre turiștii tradiționali prin semnarea acestui acord”, se arată într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇