Ce se întâmplă dacă un elev sau un profesor e depistat cu COVID

Ce se întâmplă dacă un elev sau un profesor e depistat cu COVID

În cazul în care, începând de luni, după redeschiderea școlilor, un elev din învățământul primar sau un copil de grădiniță este confirmat cu Covid, cursurile la clasa respectivă se suspendă.

Același lucru este valabil și pentru cadrele didactice, a declarat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință comună susținută alături de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Cei doi au prezentat ordinul care prevede măsurile pentru redeschiderea şcolilor începând de luni, 8 februarie.

ADVERTISING

Cursurile se suspendă la o clasă din învăţământul primar sau o grupă de grădiniţă la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pentru o perioadă de 14 zile.

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”, a spus ministrul.

Ce se întâmplă la gimnaziu și liceu

De asemenea, potrivit ordinului semnat de cei doi ministri, la apariţia unui caz confirmat de Covid într-o clasă de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal se efectuează ancheta epidemiologică şi testarea contacţilor acestuia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conducerea unităţii de învăţământ va decide în urma consultării DSP/DSPMB dacă se impune carantinarea celor care fac parte din aceeaşi clasă sau suspendarea cursurilor, după caz.

În schimb, la apariţia a două cazuri confirmate, se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile.

DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică, va stabili contacţii direcţi ai cazurilor confirmate şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile, inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar.

ADVERTISING

La apariţia cazurilor de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ.

Aceasta, la rândul său, va informa DSP/DSPMB, care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacţii direcţi ai acestora şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul unităţii de învăţământ.

Voiculescu cere părinților să își dea acordul cât mai repede pentru testarea copiilor

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că vor exista teste rapide la nivelul școlilor, o parte au fost distribuite, celelalte urmează să fie distribuite.

El a făcut însă un apel la părinți să își dea cât mai repede acordul, dacă se poate chiar luni.

”Vor exista teste rapide la nivelul școlilor, o parte au fost distribuite, celelalte urmează să fie distribuite. Recomandarea este ca formularele priviond acordul pentru testare să fie semnate cât de curând, se vor găsi pe site-ul ministerului.

Recomandarea este ca acordul părinților să vină cât mai repede, luni, pentru că dacă un copil este suspect, ceilalți să fie testați cât mai repede”, a declarat Voiculescu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇