Armin Laschet este noul lider al partidului Angelei Merkel - delegații CDU l-au confirmat prin vot

Armin Laschet este noul lider al partidului Angelei Merkel - delegații CDU l-au confirmat prin vot

Creştin-democraţii germani l-au confirmat pe Armin Laschet, premierul centrist al landului Renania de Nord-Westfalia, drept noul lider al partidului, printr-un vot prin corespondenţă, a anunţat vineri CDU.

Votul prin corespondenţă era cerut prin procedură pentru a confirma alegerea lui Laschet săptămâna trecută, cu un scor de 52,6%, la prima conferinţă a partidului desfăşurată în format digital, în condiţiile pandemiei.

Armin Laschet, aliat al cancelarului Angela Merkel şi prim-ministrul celui mai populat land german, a obţinut 83,35% din voturile prin corespondenţă exprimate de cei 1.001 de delegaţi, a comunicat CDU.

ADVERTISING

Angela Merkel, politicianul dominant al Europei şi învingătoare constantă în toate alegerile federale germane începând din 2005, a anunţat că nu va mai candida la scrutinul general din septembrie.

După demisia sa de la conducerea CDU în decembrie 2018, partidul a avut mari dificultăţi în a-i găsi succesorul potrivit.

O decizie privind candidatul comun al CDU-CSU la funcţia de cancelar este aşteptată în martie, ea putând reconfigura scena politică germană şi la nivel european.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte şi alte articole despre fenomenul Merkel:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇