VIDEO Tudor Chirilă lansează un manifest dur împotriva lui Sorin Cîmpeanu și le cere explicații lui Barna și Cioloș: Pe bune? Asta e România Educată a președintelui Iohannis? Replica lui Orban

<span style="color:#990000;font-size:100%;">VIDEO</span> Tudor Chirilă lansează un manifest dur împotriva lui Sorin Cîmpeanu și le cere explicații lui Barna și Cioloș: Pe bune? Asta e România Educată a președintelui Iohannis? Replica lui Orban

Cântărețul şi actorul Tudor Chirilă a avut o reacție dură pe o rețea socială față de nominalizarea lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației în Guvernul Cîțu.

Cine este Sorin Cîmpeanu, propus la Educaţie: ministrul lui Ponta şi şef al rectorilor din ţară, care a trecut prin 3 partide în nici 3 ani

Artistul vorbește în termeni duri despre această alegere, cerând explicații de la Dan Barna și Dacian Cioloș (liderii USR-PLUS) pentru că au acceptat o astfel de nominalizare din partea PNL.

„Îmi manifest indignarea și revolta față de numirea traseistului Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu, care în primul său mandat de ministru al Educației a fost în Guvernul PSD condus de Victor Ponta.

ADVERTISING

De atunci, Cîmpeanu a schimbat trei partide, a fost membru ALDE, apoi Pro România, pentru ca în ianuarie 2020 să devină membru PNL.

Deci asta este propunerea de reformă reală care se numește 'România Educată' a președintelui Iohannis. Atât a putut să producă (sic!) ca ministru PNL: un fost ministru PSD?

Și nu că a fost PSD dacă ar fi fost cu adevărat competent. Deși în general numirile PSD nu pot fi legate de competență după cum se demonstrează cel puțin la Educație și în cazul PNL”, a spus Tudor Chirilă într-un LIVE pe Facebook.

OUG pentru plagiatori

El a amintit de faptul că Sorin Cîmpeanu a inițiat OUG pentru amnistirea plagiatorilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Avem un ministru despre care trebuie să spunem că în 2014 a inițiat controversata OUG care amnistia plagiatorii introducând o portiță pentru aceștia, doctorii ar fi putut să renunțe la titlu.

Pe bune? Deci excelența academică terfelită în mizerie este ceea ce trebuie să așteptăm noi ca reformă pentru un sistem care se dovedește pe zi ce trece că eșuează?

Iertați-mă că nu pot să fiu coerent, pentru că sunt extrem de nervos vizavi de ce se întâmplă cel puțin la Educație”, a punctat Chirilă.

Chirilă cere explicații de la Barna și Cioloș

Artistul, cunoscut pentru implicarea sa din partea sociețății civile, a cerut explicații de la liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș.

ADVERTISING

„Ce părere au partenerii de guvernare USR PLUS și UDMR de această numire? USR PLUS care defilează cu lozinca 'Oameni noi în politică'.

Nu sunt interesați de numirile de la alte ministere? Cum funcționează această coaliție de guvernare? Parcă USR PLUS nu a intrat la guvernare pentru că a vrut să guverneze curat, să aiba un avantaj electoral. Nu a intrat în guvernare așteptând alegeri anticipate. Au fost alegeri, nu anticipate. Ăsta este scorul de la alegeri.

Vă convine, domnilor Barna, domnilor Ciolos? Vi se pare normal un traseist politic? Spuneți că luptați împotriva traseismului politic”, a adăugat el.

Urmăreşte LIVE cum dă Guvernul Cîţu examenul în Parlament pe repede-înainte

Jos Campeanu de la Educatie.https://campaniamea.declic.ro/petitions/va-uniti-pentru-educatie

Posted by Tudor Chirilă on Wednesday, December 23, 2020

Orban dă explicaţii

Despre numrirea lui Cîmpeanu a vorbit și preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a spus că cel propus ministru al Educaţiei are "o carieră universitară care îl recomandă" şi o reputaţie "foarte bună".

"Practic, Sorin Cîmpeanu este garanţia implementării programului România educată, care îşi găseşte o exprimare foarte serioasă în programul de guvernare şi noi avem încredere că va avea capacitatea să pună în practică acest program", a declarat Orban, miercuri dimineaţa, la Parlament.

Cum va arăta Guvernul Cîțu. Iată lista completă a miniștrilor PNL, USR PLUS și UDMR

Drulă, Năsui, Ion, Ghinea, Voiculescu şi Teleman – Cine sunt şi ce au făcut până acum cei 6 miniștri propuşi de USR-PLUS

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇