Incendiul de la spitalul din Piatra Neamț: Familiilor victimelor nu li se cer bani pentru autopsii. Noi detalii despre starea medicului

Incendiul de la spitalul din Piatra Neamț: Familiilor victimelor nu li se cer bani pentru autopsii. Noi detalii despre starea medicului

Medicul de la Spitalul din Piatra Neamţ, transferat la Bruxelles, este în continuare în stare gravă, informează luni seara Ministerul Sănătăţii.

„Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav. Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor”, afirmă sursa citată.

Potrivit MS, echipa medicală a prezentat soţiei pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente „relevante” privind rezultatul evaluării medicale şi tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore.

Totodată, a fost stabilită şi modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie.

ADVERTISING

Ancheta e condusă de procurorul care s-a ocupat de cazurile Colectiv și Maternitatea Giulești

Pe de altă parte, Parchetul General a anunţat că procurorii au finalizat cercetarea la faţa locului, s-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identităţii a cinci dintre persoanele decedate şi au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Procurorii au deschis în acest caz un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală şi culpă.

Ajutor în bani pentru familii și scutirea de cheltuielile medico-legale

Totodată, Familiile pacienţilor decedaţi în incendiul de la ATI vor fi scutite de la plata serviciilor medico-legale, a anunţat, într-un comunicat de presă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

"Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ au stabilit, în cursul zilei de luni, 16 noiembrie 2020, ca familiile persoanelor decedate în incendiul de pe secţia Anestezie şi Terapie Intensivă, de la sfârşitul săptămânii trecute, să fie scutite de plata taxelor aferente serviciilor medico-legale.

ADVERTISING

Membrii Comitetului Director şi ai Consiliului de Administraţie îşi exprimă profundul regret faţă de tragedia care a avut loc şi transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate", se arată în comunicat.

Tot luni, Consiliul Local Piatra-Neamţ a aprobat ca familiile a patru victime decedate în incendiu să primească, fiecare, un ajutor de 10.000 de lei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇