Ce mănâncă o nutriționistă celebră timp de o săptămână. „Încerc să am o farfurie echilibrată”

Ce mănâncă o nutriționistă celebră timp de o săptămână. „Încerc să am o farfurie echilibrată”
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Mâncarea n-ar trebui să îți provoace un stres, spune Kylie Sakaida, nuriționistă și autoare de cărți de bucate Kylie Sakaida.

Pentru a practica alimentația fără stres, obiectivul tău ar trebui să fie „mese planificate din timp și gătit cât mai simplu”, spune Sakaida, potrivit CNBC. De asemenea, aceasta ar trebui să implice reducerea stresului legat de „dacă facem sau nu alegerile alimentare corecte” sau ceea ce percepem a fi alegeri alimentare corecte.

Alimentația fără stres poate fi la fel de simplă precum creșterea aportului de fibre și apă în dietă sau folosirea alimentelor conservate și congelate pentru a evita orele petrecute în bucătărie, explică ea. Iar pentru a o practica cu adevărat, trebuie să înțelegem că perfecțiunea nu este scopul.

„Trebuie să înțelegem că o singură masă nu va influența decisiv progresul nostru și că nu trebuie să ne stresăm să mâncăm perfect tot timpul,” spune Sakaida. (Consultă întotdeauna un specialist în domeniul medical pentru întrebări legate de dieta ta specifică.)

Cartea de bucate recent lansată de Sakaida, „So Easy So Good”, oferă rețete pentru o alimentație echilibrată. Iată cum își structurează ea mesele zilnice.

Ce mănâncă o nutriționistă pentru a practica alimentația fără stres

„Dieta mea variază, cu siguranță. Încerc să includ un amestec de proteine animale și vegetale. Bineînțeles, încerc să am o farfurie echilibrată cât de des pot,” spune Sakaida.

Ideea ei de farfurie echilibrată este: jumătate legume, un sfert proteine și un sfert carbohidrați.

„Desigur, nu toate mesele mele arată așa, pentru că știu că nu ar fi realist pentru mine. Încerc să mă asigur că micul dejun și prânzul sunt cât mai convenabile.”, adaugă ea.

Iată cum arată, de obicei, mesele ei:

  • Mic dejun: terci de ovăz sărat sau un smoothie, de obicei pregătit în avans
  • Prânz: supă cu tăiței, salate sau wrap-uri
  • Gustări: fibre și grăsimi sănătoase: floricele de porumb și năut prăjit, morcovi cu cremă de brânză cottage sau mere cu unt de arahide
  • Cină: tofu, pui, vită sau pește cu orez alb sau brun și legume.

Sakaida își planifică mesele din timp pentru a face alegerile alimentare cât mai ușoare. Ea consideră că mulți oameni se simt copleșiți atunci când trebuie să decidă pe moment ce să gătească.

„Le spun oamenilor să strângă rețete și apoi să scrie toate ingredientele, ca și cum s-ar pregăti să meargă la cumpărături,” spune ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇