Un suedez a reușit să dreseze coțofene: Păsările adună capacele metalice de la sticle și primesc în schimb mâncare (Video)

Un suedez a reușit să dreseze coțofene: Păsările adună capacele metalice de la sticle și primesc în schimb mâncare (Video)

Hans Forsberg, un suedez care lucrează în robotică și dezvoltă aplicații industriale pentru inteligența artificială, a început să lucreze cu păsările, în urmă cu câțiva ani. Le-a construit în curtea sa un dispozitiv care le dă mâncare, dacă îi furnizează capace metalice de la sticle, adunate din natură.

N-a fost simplu. A trebuit să dea de mâncare la coțofenele care aveau cuib în curtea sa multă vreme până ce acestea să capete încredere în el. Totul a pornit când a observat ce curioase sunt, mai ales puii, relatează Bored Panda.

ADVERTISING

Deși ar putea părea un dispozitiv simplu, nu e deloc. La fiecare capac pe care o pasăre îl aduce și îl introduce în locul special destinat, se eliberează o recompensă.

Vezi și A fost descoperită pasărea care este și mascul și femelă. Nu e hermafrodită, e pur și simplu împărțită în două!

Unii pui sunt foarte conștiincioși și disciplinați, dar s-a dovedit că alții ”așteaptă la cotitură” și fură recompensa muncită din greu de altcineva.

Per total, însă, e un plan de succes, iar pe viitor Hans Forsberg vrea să antreneze păsările să adune și mucuri de țigări sau alte deșeuri, tot în schimbul recompenselor.

ADVERTISING
Magpie_trades 3 bottle-caps for food. High definition

Iată și cum funcționează dispozitivul construit de suedez:

Citește și Izolarea oamenilor în case a schimbat cântecul păsărilor. Masculii au început să cânte mai ”sexy” (Audio)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇