Drulă (USR) spune că Orban a picat azi ”testul onestității și loialității”, dar Iohannis îl preferă în continuare ca premier, după alegeri

Drulă (USR) spune că Orban a picat azi ”testul onestității și loialității”, dar Iohannis îl preferă în continuare ca premier, după alegeri

Liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Cătălin Drulă, a declarat că Uniunea va colabora cu PNL pentru o viitoare guvernare doar dacă va exista un premier care să treacă ”testul onestităţii” în faţa alegătorilor şi a afirmat că prim-ministrul Ludovic Orban a „picat grav” acest test.

„Ne întreabă multă lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Dacă vor majoritate cu USR, şi nu cred că-şi mai permit să-şi bată joc de români cu încă un USL, sunt câteva condiţii. Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman. O altă condiţie este că trebuie să lucrăm cu un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii. Nu în faţa noastră, ci în faţa alegătorilor. Astăzi, Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test. Nu o să acceptăm să fim un CDR 2.0”, a scris Drulă pe Facebook.

ADVERTISING

USR îi răspunde lui Orban: Ideea că am fi votat cu Iordache e absurdă. O parte dintre cei din PNL au votat cu el, să nu ne mai ascundem după deget!

Reacția a venit după ce preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a criticat miercuri alegerea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, susţinând că, după cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate decât aceea că social-democratul a fost votat de USR.

Orban acuză USR de blat cu PSD la votul pentru Florin Iordache, ”violatorul justiției independente, sluga lui Dragnea”: PSD şi cei care au votat cu PSD sunt în pragul nebuniei

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat la conferința de presă de la Cotroceni despre acest conflict politic, președintele Klaus Iohannis a declarat că liderul PNL, Ludovic Orban, rămâne în continuare prima sa variantă de premier.

Şeful statului nu a dorit să comenteze afirmaţiile lui Cătălin Drulă, deși a fost întrebat direct.

"Nu comentez spusele unor politicieni, ştiţi foarte bine. Doi, toată această poveste se încadrează în poveşti de campanie", a spus Iohannis.

Transcriptul integral al conferinței de presă este publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale, AICI.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇