Băluță despre Nicușor Dan: Cruzime! Nu am crezut că o ființă umană poate să aibă o asemenea abordare

Băluță despre Nicușor Dan: Cruzime! Nu am crezut că o ființă umană poate să aibă o asemenea abordare

Daniel Băluță a explicat, marți seara, cum cum a ajuns să demareze proiectul de reabilitare a planșeului de la Unirii și de ce a decis să retragă echipele după scandalul izbucnit când a ajuns Nicușor Dan.

Băluță a spus că scopul său a fost de a pune în siguranță planșeul Unirii și a luat în calcul toate variantele.

„Era firesc să ne adresăm și într-o direcție și în altă direcție. Primarul Municipiului București a găsit toate variantele de a nu respecta prevederile legale de a nu ține cont de expertize, de a nu ține cont de nimic dintre documentele pe care le-am trimis, era normal și este normal în calitatea pe care o am să încerc absolut toate variantele posibile pentru a îndeplini obiectivul pe care l-am propus”, a declarat Băluță la Realitatea Plus.

ADVERTISING

Întrebat dacă este real că cei 800 de milioane de lei prevăzuți pentru planșeul Unirii vor merge către campania lui Marcel Ciolacu, Daniel Băluță a spus că suma s-a stabilit în anul 2023, după ce au fost făcute expertize, după ce au fost făcute toate studiile conexe. Atunci, suma alocată a fost de mai mult de 700 de milioane de lei, iar decizia a fost luată de PNL și UDMR, nicidecum de PSD.

Daniel Băluță a mai spus că nu a anticipat niciodată o astfel de reacție din partea lui Nicușor Dan, iar după ce doi oameni au fost răniți luni seara, dintre care unul grav, a decis să retragă echipele de la Unirii.

ADVERTISING

„Dânsul consideră că democrația se instalează cu buldozerul, călcând oamenii. E adevărat, la lucrul ăsta n-am putut să mă gândesc. Cu atât de multă cruzime…, totuși, sunt medic. Nu am putut să mă gândesc că o altă ființă umană poate să aibă o astfel de abordare. Aici recunosc că am greșit. Nu m-am așteptat să se întâmple așa ceva. Asta este și motivul pentru care, atunci când am văzut gravitatea situației, mi s-a părut corect să retrag toți oamenii de acolo”, a mai spus primarul Sectorului 4.

El neagă că Marcel Ciolacu i-ar fi cerut să se retragă de acolo: „Am vorbit cu Marcel Ciolacu aseară. Nu mi-a cerut acest lucru”.

ADVERTISING

Daniel Băluță a mai spus că va folosi absolut toate pârghiile legale pentru a reuși să atingă obiectivul de a pune în siguranță plășeul Unirii.

Întrebat, în continuare, dacă demersul său a fost grăbit pentru că riscă să piardă banii, așa cum au spus adversarii săi politici, Băluță a spus că „este o glumă chestiunea aceasta”.

„Acei bani reprezintă, din punct de vedere tehnic, credit la angajament. Nu au o limită de timp. (…) Și nu-i plătește oricum Primăria Sectorului 4, îi plătește Ministerul Dezvoltării, partenerul contractual pe care îl avem. (…) Ministrul Dezvoltării este de la PNL”, a mai spus Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, a anunțat că demarează, în baza unei autorizații emisă de Primăria Sectorului 3, lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii.

Primarul general și polițiștii locali ai Capitalei au venit, luni, să demonteze gardurile amplasate de Primăria Sectorului 4 în Parcul Unirii, însă au fost împiedicați de polițiștii locali ai Sectorului 4.

Luni seară, Nicușor Dan a emis un ordin de demolare a șantierului, iar Daniel Băluță a anunțat că „pentru a pune în siguranță integritatea și viața angajaților Primăriei Sector 4, dar și a echipelor care lucrează la consolidarea planșeului peste râul Dâmbovița de la Piața Unirii, am decis retragerea de îndată a tuturor”.

Doi oameni au fost răniți, iar unul dintre ei a depus plângere la poliție.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇