Circul de la Unirii: Dosar penal pentru șoferul buldozerului care a rănit un angajat al Primăriei Sector 4

Circul de la Unirii: Dosar penal pentru șoferul buldozerului care a rănit un angajat al Primăriei Sector 4

După scandalul de luni de la Piaţa Unirii, unde s-au înfruntat oamenii lui Nicuşor Dan cu angajaţii lui Daniel Băluţă, există un singur dosar penal.

Poliția Capitalei anunță că a deschis dosar de lovire sau alte violenţe faţă de bărbatul de 41 de ani care ar fi lovit două persoane cu un utilaj.

HotNews scrie că este vorba despre şoferul unui buldozer trimis de Nicușor Dan să desființeze șantierul deschis de Primăria Sectorului 4.

"Până în acest moment, la nivelul Poliţiei Capitalei nu au fost înregistrate alte sesizări, cu excepţia uneia singure, respectiv a unui bărbat, de 48 de ani, care a depus plângere penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

ADVERTISING

Subliniem, încă o dată, că alte plângeri nu au fost depuse la nivelul Poliţiei Capitalei, nici de persoane fizice, nici de persoane juridice", informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, citată de Agerpres.

Persoanele implicate în eveniment au fost conduse la sediul Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi, în vederea audierii.

În acest caz, poliţiştii Capitalei s-au sesizat din oficiu cu privire la distrugere şi lovire sau alte violenţe.

"Ulterior, cei doi bărbaţi, în vârstă de 36, respectiv 48 de ani, care au suferit vătămări corporale în urma incidentului, au fost audiaţi, context în care doar bărbatul de 48 de ani a depus plângere penală, cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe", adaugă Poliţia.

După studierea documentelor depuse, a reieşit că există un litigiu civil, drept pentru care doar instanţa de judecată este competentă a soluţiona situaţia.

ADVERTISING

Scandalul lucrărilor la proiectul refacerii planșeului și a consolidării pasajului Unirii a intra luni într-o nouă etapă.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat noaptea că s-a apucat de treabă, chiar dacă primăria condusă de Nicușor Dan nu îi eliberase toate documentele necesare.

În replică, luni dimineață, Nicușor Dan s-a dus cu Poliția Locală să dărâme gardurile care delimitează șantierul. Poliţia Locală de la PMB s-a contrat cu Poliţia Sectorului 4 şi, până la urmă, cineva a sunat la 112. A venit şi Poliţia Naţională şi au plecat cu toţii la secţie.

ADVERTISING

Nicuşor Dan a revenit luni seară în zona Unirii şi a anunţat că a emis o dispoziţie de primar pentru desfiinţarea construcţiilor PS 4. La șantier au venit și polițiști locali ai PMB și ai Sectorului 4. Cei de la Sectorul 4 au încercat să apere șantierul de angajați din subordinea PMB, care voiau să ia gardul pe sus.

Două persoane au fost rănite. A fost chemată ambulanța, cei doi au fost duși la spital, apoi au fost externați.

Prefectul Capitalei, Mugur-Mihai Toader, a anunțat că atacă în instanță dispoziția dată de Nicușor Dan, care prevede demolarea gardurilor din zona Unirii.

Luni seara târziu, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunțat retragerea angajaţilor instituţiei şi a echipelor care lucrează la consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa, pentru a asigura integritatea corporală a tuturor. Nicușor Dan a cerut să fie luate și gardurile de acolo și a spus că va da autorizație după ce va avea toate avizele.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat marţi că a vorbit cu Daniel Băluţă şi i-a spus că nu este permis ce se întâmplă şi a arătat că el vrea să vadă ce spune instanţa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇