România, foarte aproape să își securizeze urna a doua pentru preliminariile CM 2026. De câte puncte mai are nevoie naționala lui Mircea Lucescu

România, foarte aproape să își securizeze urna a doua pentru preliminariile CM 2026. De câte puncte mai are nevoie naționala lui Mircea Lucescu

Naționala României a început perfect campania de Nations League, cu trei victorii din tot atâtea meciuri, și cu 9 goluri marcate.

România, antrenată de Mircea Lucescu, care a revenit pe banca tehnică a primei reprezentative după 38 de ani, este foarte aproape să câștige grupa 2 din Liga C, iar de acest lucru ne putem apropia marți seara, când vom evolua în deplasare cu Lituania, de la 21,45.

Până acolo însă, trebuie spus că după ultimele calcule făcute, România este aproape sigură de prezența sa în urna a doua în cadrul tragerii la sorți pentru preliminariile CM 2026, tragere care va avea loc în decembrie, la o dată încă nestabilită.

ADVERTISING

După primele 3 etape din Liga Națiunilor, doar 3 echipe din cele 48 de participante ale primelor 3 Ligi au acumulat maxim de puncte: Portugalia, Grecia și România, țara noastră fiind singură în această postură din Liga C.

Așa cum arată ultimele calcule, făcute de portalul Football Meets Data, România este în acest moment pe locul 21 în clasamentul coeficienților, fiind aproape sigură de prezența sa acolo, cu 1485 puncte. Scoția, pe 25, e prima sub linie, cu 1457 puncte. Scoția e pe ultimul loc în grupa sa, din Liga A, cu Portugalia, Polonia și Croația. În eventualitatea, destul de improbabilă însă, că scoțienii ar face în ultimele 3 meciuri, 9 puncte, ar ajunge la 1488 puncte. În acest scenariu, România ar mai avea nevoie, pentru a fi sigură că rămâne în urna 2, de două victorii și un egal, în meciurile rămase, în deplasare la Kaunas și acasă cu Cipru și Kosovo.

ADVERTISING

Dacă rămânem în urna secundă, putem evita un al doilea adversar tare greu și șansele noastre să prindem măcar locul 2 sporesc. În acest moment, conform calcului probabilităților, așa ar arăta urnele pentru tragerea la sorți din decembrie:

La baraj vor ajunge 16 naționale europene, după cum urmează: 12 care vor încheia pe locul 2 în preliminarii și cel mai bine clasate 4 reprezentative câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, dar care nu au ocupat locurile 1 sau 2 în grupele din preliminariile Mundialului american.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!